Divac: Lepše nego u snu

Izvor: B92, 02.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac: "Lepše nego u snu"

Vladi Divcu su, po njegovoj želji, umesto poklona, Sakramento Kingsi uručili ček za Fondaciju Ana i Vlade Divac - HOD na iznos od 15.000 dolara.

Taj novac će biti usmeren za akciju Možeš i Ti'. Za vreme ceremonije otkrivena je spomen ploča na kojoj je uklesan sledeći tekst na srpskom jeziku: "Kupovina i izgradnja ovog doma omogućena je donacijom od strane Maloof Sports & Entertainment, Humanitarnoj organizaciji Divac, u svrhu povlačenja dresa bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NBA i Sakramento Kings velikana Vlade Divca, 31. marta 2009."

Dar je kuća koja će se kupiti negde na teritoriji Srbije za jednu porodicu iz izbegličkog kampa. Poslali su kamen koji će biti ugrađen u tu kuću. To je baš lep čin”, rekao je Vlade Divac.

Tokom utakmice, dok se Vlade Divac slikao sa gostima u loži generalnog menadžera Kingsa Džefa Pitrija, kalifornijski senator Deril Stajnberg mu je saopštio da su se gosti te lože neposredno pred njegov dolazak dogovorili da prikupe sredstva za još jednu kuću i tako pomognu akciju "Možeš i ti".

Oni su između sebe uspeli da skupe dovoljno novca koji možemo da upotrebimo za kupovinu još jedne kuće. Kuća po kuća, i ostvarićemo cilj koji smo sebi postavili u jesen 2007. godine, a to je da sve ljude koji iz izbeglickih kampova preselimo u njihove domove”, prokomentarisao je Vlade Divac.

Očekivao sam da bude ovako emotivno, ali dok se ne dogodi, nikad ne znate kako ćete reagovati. Izdržao sam da se ne zaplačem iako je bilo zaista dirljivo. Ni u najlepšim snovima nisam očekivao ovakav događaj. Priželjkivao sam da budem najbolji u školi, najbolji u gradu, u svojoj zemlji, ali nikad nisam mislio da ću doživeti ovakvu počast od ljudi sa kojima sam proveo samo šest godina”, rekao je Vlade Divac posle ceremonije „penzionisanja” njegovog dresa Sakramento Kingsa u Arko areni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.