Izvor: Glas javnosti, 02.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daleko je Amerika

Demantujući pisanje pojedinih srpskih i američkih medija da među košarkaše Crvene zvezde dovodi lično centra NBA ligaša Memfisa Darka Miličića, Svetislav Pešić je uspeo da se našali na istu temu.

- To su najobičnije gluposti. Takve stvari uopšte nisu dostojne da se pominju ovde, u domu Crvene zvezde, i to dan pred utakmicu sa Bambergom u Evrokupu - rekao je „zgražavajući se“ Pešić tokom konferencije za novinare na Malom Kalemegdanu.

On je u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istakao da je realizacija takvog transfera potpuno nerealna zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi Crvena zvezda.

- Ne možemo ni članovima stručnog štaba i klupskom menadžmentu da isplatimo plate, a kamoli da platimo Miličića - branio se trener Zvezde, da bi potom „legao na rudu“.

Iako je isprva reagovao žestoko Pešić se opustio i dao mašti na volju. Počeo je priču da će pošto ni Marko Jarić, kao ni Miličić nije zadovoljan minutažom u NBA ligi, Zvezda pokušati da angažuje i reprezentativnog plejmejkera.

- Čuo sam da ni Jarić nije zadovoljan svojom minutažom, mogao bih i sa njim da stupim u kontakt. Zamislite da napravimo petorku sa njima dvojicom, Milanom Gurovićem i Predragom Stojakovićem. Oni su već igrali zajedno - rekao je Pešić smejući se.

Ali možda će njegova priča imati osnova ako se zna da je lično Miličić prošle nedelje u razgovoru sa novinarima lokalnih medija u Memfisu najavio mogućnost povratka u Evropu 2010. godine, kada mu istekne ugovor sa NBA ekipom. Srpski internacionalac je svoj stav objasnio time da nema dovoljno veliku minutažu u Memfisu, kao i činjenicom da mu nedostaje „sloboda u napadu“. Darko Miličić u Memfis je došao u leto 2007. godine iz Orlanda, a prethodno je tri sezone bio član Detroita...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.