Da li je Jokić najbolji svih vremena? Rađa: Ne možete porediti različite generacije

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 15:39

Da li je Jokić najbolji svih vremena? Rađa: Ne možete porediti različite generacije

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa smatra da se poranilo sa isticanjem Nikole Jokića kao najboljeg košarkaša iz Evrope koji je ikad zaigrao u NBA.

Time se pridružio predsedniku KSS Predragu Daniloviću koji je prvi izneo takav stav na konto dvostrukog MVP-ja NBA lige i aktuelnom šampionu i najkorisnijem igraču finala.

"Nikola Jokić je sjajan igrač sa ogromnom košarkaškom inteligencijom. Zabavno ga je gledati, ali bilo kakva lista najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača svih vremena je nepravedna, jer ne možete upoređivati ​​različite generacije i kako se NBA razvijala, pravila igre su se menjala“, rekao je Rađa u razgovoru za "Sports Illustrated“.

Sam Rađa je proveo četiri sezone u NBA gde je u proseku beležio 16,7 poena i 8,4 skokova i za to vreme je uspeo da budeo deo druge najbolje ruki petorke 1994. godine.

U evropskoj košarci je ostavio daleko dublji trag, pa je tako dva puta osvajao Evroligu i bio MVP Fajnal-fora 1989. godine uz brojna druga priznanja.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je dva puta osvajao Evropsko prvenstvo i ima srebro sa Olimpijskih igara iz Seula 1988. godine, baš kao i sa Hrvatskom osvojeno četiri godine kasnije u Barseloni. Sa tom selekcijom nikada nije došao do najsjajnijeg odličja, a ima tri bronze, dve sa Evropskog i jedno sa Svetskog prvenstva.

FIBA ga je svrstala u 50 najbolji igrača svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.