Čikago pobedio Klivlend

Izvor: Beta, 13.Feb.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikago pobedio Klivlend

BEOGRAD, 13. februara 2015. (Beta) - Košarkaši Čikaga pobedili su u noći izmedju četvrtka i petka na svom terenu Klivlend sa 113:98 i naneli mu drugi poraz u poslednjih 16 utakmica u NBA ligi.

Bulse je do pobede predvodio Derik Rouz sa 30 poena, četiri skoka i sedam asistencija, Toni Snel dodao je 22 poena, a Pau Gasol 18 poena i 10 skokova. To je 14. uzastopni "dabl dabl" Španca, što je najduži takav niz za jednog igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Čikaga još od sezone 1988/1989, kada je Majkl Džordan vezao 15 utakmica.

Domaći tim je vodio skoro celu utakmicu, a "odlepio" se u poslednjoj četvrtini.

Čikago je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu i stekao jednu i po utakmicu prednosti u odnosu na Kavalirse na prvom mestu na tabeli Centralne divizije, pa u dobroj situaciji dočekuje predstojeću pauzu zbog "ol-star" vikenda.

U ekipi Klivlenda najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 31 poenom, Kajri Irving ubacio je 17 poena uz šest skokova i sedam asistencija, a Timofej Mozgov dodao je 13 poena i 11 skokova.

Oba tima su bila oslabljena zbog povreda važnih igrača, Džimi Batler iz Čikaga odsustvovao je zbog povrede desnog ramena, a Kevin Lav zbog problema sa desnim okom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.