Cedevita se ne šali – stiglo NBA pojačanje!

Izvor: Mondo, 07.Nov.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita se ne šali – stiglo NBA pojačanje!

Ionako jak sastav šampiona Hrvatske od danas je jači za bivšeg igrača Majamija sa sasvim solidnim NBA brojkama.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images Sport

Dve evroligaške pobede u četiri kola prve faze, uz 5-3 na startu ABA lige, kao da su pojačale ambicije prvaka Hrvatske.

Ionako jak sastav Cedevite, koji je pobedio Anadolu Efes i Armani Džins u evroligaškim duelima, od danas je jači za Vilijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Henrija "Bila" Vokera (28 godina, 198 centimetara).

Ovaj bek šuter (ili nisko krilo) iz Majami Hita donosi zavidan prosek iz prošle sezone, tokom koje je odigrao 24 meča za tim sa Floride, 13 puta bio starter i beležio 7,3 poena, 3,4 skoka, 1,2 asistencije.

Ugovor sa Zagrepčanima potpisao je do kraja sezone.

Studirao je na koledžu Kanzas Stejt, ovo mu je prvi evropski angažman, a tokom karijere igrao je za Boston Seltiks i Njujork Nikse.

Veljko Mršić, naslednik Jasmina Repeše, koji je posle plasmana u finale ABA lige prošle sezone i osvajanja titule prvaka Hrvatske, otišao u Armani, na raspolaganju od stranaca ima Džejkoba Pulena (bek) i Džejmsa Vajta (krilo).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.