Bum, tras, Ras: Ponovo radi tripl-dabl! Harden je brojao do 44, ali je Vestbruk moćan (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bum, tras, Ras: Ponovo radi tripl-dabl! Harden je brojao do 44, ali je Vestbruk moćan (VIDEO)

Boston se vratio u igru, očajno šutersko veče Čikaga, furiozni Kris Pol, povredio se Blejk Grifin

Ne da se Rasel Vestbruk! U prve dve utakmice Oklahoma je počišćenja, ali je predvođenmja najboljim pojedincem NBA lige u trećoj uzvratila udarac. Tender je na svom terenu uzeo meru Hjustonu i pobedom 115:113 smanjio rezultat u seriji na 1:2, u četvrtfinalu Zapadne konferencije.

Vestbruk je radio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ono što najbolje zna. Upisao je tripl-dabl. Drugi uzastopni. Sedmi u plej-of mečevima u karijeri. Utakmicu je završio sa 32 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Iako je u poslednjem napadu svog tima, na 8,4 sekunde sa linije slobodnih bacanja pogodio samo jedno. Ostavio je dovoljno vremena gostima da organizuju akciju i trojkom povedu 3:0, ali je Džejms Harden promašio dalekometni hitac, pa će Oklahoma u nedelju imati priliku da se u potpunosti vrati u igru.

Harden jeste promašio poslednji šut, ali je bio najefikasniji igrač susreta. Popularni Bradonja brojao je do 44 poena, međutim, domaćin, koji je meč počeo furiozno i u prvom delu dao čak 65 poena, odlično je šutirao iz igre (55,5 odsto) i tu spasa nije bilo.



U igri je opet i Boston. Prvoplasirani tim Istočne konferencije na kraju osnovnog dela sezone razmahao se u trećoj utakmici i posle dva šokantna poraza na svom parketu tukao Čikago u gostima 104:87, pa je i tu rezultat u seriji 2:1. Seltiksi su sve vreme kontrolisali dešavanja, početkom drugde deonice otišli na maksimalnih 20 poena razlike i bez obzira što je početkom treće četvrtike domaćin uspeo da se primakne na samo jedan, osećalo se da Boston igra daleko bolje.

Seltiksi su pogodili čak 17 trojki, veoma dobro šutirali i za dva (24 od 49) i zasluženo su uzvratili brejkom. Predvodio ih je Al Horford sa 18 poena i osam skokova, dok se Ajzea Tomas polako vraća u formu posle velike porodične tragedije, dodao je 16 koševa.

Kod Bulsa je najbolji bio Dvejn Vejd (18), pratio ga je Džimi Batler (14), ali je promašio čak 14 pokušaja sa tri poena i du se krije jedan od razloga ubedljivog poraza.



Možda i najbolja utakmica večeri viđena je u Solt Lejk Sitiju, gde su Los Anđeles Klipersi tukli Jutu 111:106 i poveli sa 2:1 u seriji. Najviše zahvaljujući Krisu Polu, koji je dao 34 poena, ali će se posebno pamtiti njegove minijature sredinom odlučuijuće četvrtine kad je pokrenuo seriju gostiju 15:0 od koje se Džezeri nisu oporavili.

Pol je tako u senku bacio fantastično ostvarenje Gordona Hejvorda, koji je sa 40 poena (četiri asistencije i osam skokova) postavio rekord karijere, ali nije vredelo. Čak ni to što je Džord Hil dodao 26 (13 u trećoj deonici), a Džoe Džonson 15 nije bilo dovoljno da se slomi favorit.

Trijumf Klipersa dobija na značaju ako se zna da se sredinom druge četvrtine povredio Blejk Grifin i da se do kraja nije vraćao na parket.

Naredni meč je na programu u nedelju.



NBA PLEJ-OF

Istočna konferencija:

Čikago - Boston 87:104

/Vejd 18 - Horford 18/, rezultat u seriji 2:1

Zapadna konferencija:

Oklahoma - Hjuston 115:113

/Vestbruk 32 - Harden 44/, rezultat u seriji 2:1

Juta - Los Anđeles Klipers 106:111

/Hejvord 40 - Pol 34/, rezultat u seriji 1:2

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.