Bogdanović usmeno potvrdio da želi da ostane u Fenerbahčeu! Postoji i opcija za NBA

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović usmeno potvrdio da želi da ostane u Fenerbahčeu! Postoji i opcija za NBA

"Preko bare" ide samo uz određeno obeštećenje

Nova, sedma, šampionska titula košarkaša Fenerbahčea slavila se do sitnih sati. Najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića i njegovog prvog saradnika Vlada Androića dobili smo tek u podnevnim satima.

Naravno, prvo pitanje odnosilo se na finalnu, pobedničku seriju. Pobedili ste Efes sa 4:2?

Počeli smo dobro, pobedili smo prvu, treću i četvrtu utakmicu. Zatim smo mogli da dobijemo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << peti meč i ranije završimo seriju, ali ovako je slađe”, kaže za Mozzart Sport trener u Feneru Vlade Androić.

Mislite da je titula saltka jer ste je osvojili pred svojim vernim navijačima?
“Tako je, bila je puna dvorana, nije bilo trzavica, jedna lepa atmosfera. Nije baš kao kad igraju Partizan, Zvezda, PAO ili ovde Galata, ali je kulturna. Nikad se ništa ne ubaci na teren, da i gostujući igrači požele da igraju pred našom publikom”.

Sve interesuje šta će se dešavati sa igračkim kadrom?
“Većina košarkaša ima validne ugovore. E, sad ostaje pitanje tri najbitnija igrača. Bogdan Bogdanović je potvrdio usmeno da želi da ostane, ali postoji opcija i da ode u NBA uz određeno obeštećenje. Potom dvojica visokih igrača Jan Veseli i Ekpe Judo, oni su bez ugovora i njima će se ponuditi nastavak saradnje. Riki Hikmanu je istekao ugovor, on se sinoć pozdravio i otišao i za njega će se dovesti zamena. Dakle, želimo da zadržimo tim uz angažovanje pojedinaca, sve će zavisiti i od budžeta kluba”.

Željko je već ostavio značajan trag u Feneru?

Klub je sa njim osvojio dve titule, pre toga su imali pet trofeja, jedan Kup, Superkup i imao je učešće na dva Fajnal fora… Polako ćemo da sustižemo Efes i Galatu”.

Stručni štab sa Fenerom ima ugovor na još godinu dana. Već u Berlinu su čelnici kluba pričali da će se saradnja produžiti do 2020. godine?

“Priče postoje, ima naznaka, ali je rano govoriti o tome. Bitno da je Željko i ovde ostavio dubok trag. Navijači ga obožavaju”.

Kad vas možemo očekivati u Srbiji?

“Trener Obradović će brzo doći, ja ću malo da se opustim u Turskoj jer je iza nas ostalo 13 utakmica za 28 dana i hotela mi je preko glave”, zaključio je Vlade Androić.

Piše: Đurđe Mečanin

Đurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.