Belgijanci se nisu uplašili Novickog, ali im je Dirk na kraju presudio

Izvor: Blic, 19.Avg.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci se nisu uplašili Novickog, ali im je Dirk na kraju presudio

Pripremajući se za Evropsko prvenstvo košarkaša reprezentacija Nemačke je u Bambergu na međunarodnom turniru po prvi put ove godine zaigrala za najboljim igračem NBA finala, a Dirk Novicki je pomogao ekipi da spreči senzacionalni poraz od Belgijanaca te da preokretom u završnici dođe do trijumfa od 71:65.

Nemci su dobrim delom meča bili u podređenom položaju, gubivši i po 12 razlike, kao što je bio slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << početkom drugog poluvremena. Novicki se nije mnogo trošio u svom prvom nastupu od kada je sa Dalasom došao do NBA titule pobedom nad Majamijom, pa je odigrao samo 16 minuta dok se na parket nije vratio u samoj završnici.

Tri poena prednosti koje su Belgijanci imali dva i po minuta pre završetka utakmice na kraju, ipak, nisu bila dovoljna za senzaciju. Novicki je sa devet poena u poslednjih pet minuta pogurao Nemce ka pobedi, koju su osigurala dobro izvedena slobodna bacanja Kejmana i Hamana, dok je na drugoj strani terena Mors bio neprecizan sa linije penala, a poslednji napad Belgije završen iskorakom izvan granica igrališta.

Novicki je uz šest skokova meč završio sa 18 poena (šut iz igre 4/10), a jedan manje je Kejmen postigao za Nemačku, reprezentaciju koja će protiv Srbije igrati u prvoj rundi Eurobasketa. Kod Belgijanaca, čiji je jedan od protivnika na Evropskom prvenstvu i Slovenija, Lauvers je predvodio strelce sa 14 poena.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novicki sprečio poraz Nemačke

Izvor: B92, 20.Avg.2011, 02:00

Predvođeni Dirkom Novickim, košarkaši Nemačke savladali su Belgiju rezultatom 71:65 u pripremnom meču za Evropsko prvenstvo u Litvaniji...Najbolji igrač NBA finala po prvi put ove godine igrao je za nacionalni tim i sa 18 ubačenih poena (4/10 šut iz igre) sprečio je poraz svoje ekipe...Nemci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.