BOSTON POBEDIO LEJKERSE I IZJEDNAČIO NA 1:1

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOSTON POBEDIO LEJKERSE I IZJEDNAČIO NA 1:1

LOS ANĐELES - Košarkaši Bostona pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka Los Anđeles Lejkerse sa 103:94 i izjednačili u finalu NBA lige na 1:1. Najefikasniji u pobedi Seltiksa u "Stejpl centru" bio je Rej Alen sa 32 poena, od kojih je 27 postigao u prvom poluvremenu. On je iz 11 pokušaja ubacio osam "trojki".

U pobedi se istakao i Redžon Rondo sa "tripl dabl" učinkom od 19 poena, 12 skokova i 10 asistencija i dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ukradene lopte. To je bio njegov drugi "tripl dabl" u plej-ofu ove sezone.

- Ova je pobeda celog tima. Rej nas je nosio u prvom poluvremenu, u drugom smo malo pali, ali smo izdržali, održali timsku igru i pobedili - rekao je Rondo.

U ekipi Lejkersa, koji su zabeležili prvi poraz u plej-ofu na svom terenu ove sezone, najefikasniji je bio Pau Gasol sa 25 poena i osam skokova, dok su po 21 postigli Kobi Brajant i Endrju Binam, koji je imao i sedam blokada i šest uhvaćenih lopti.

Lejkersi su u prvom poluvremenu gubili i sa 14 poena, ali je utakmica rešena u poslednjim minutima. Domaći su krajem treće četvrtine uspeli da izjednače na 72:72, a 5,21 minuta pre kraja vodili su sa 90:87, ali je Boston serijom od 16:4 uspeo da prelomi meč.

- Nismo igrali pametno. Igrali smo lošu košarku. Svi igrači su bili besni posle utakmice. Treneri su nam rekli da je ovo možda poslednja utakmica na našem terenu ove sezone i mislim da nas je to trgnulo - rekao je Binam.

Sledeće tri utakmice igraju se u Bostonu, a prva je u noći između utorka i srede.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.