Atletiko zaslužio da bude prvak

Izvor: RTS, 10.Maj.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko zaslužio da bude prvak

Krojf: Atletiko zaslužio titulu u Primeri. Drugom uzastopnom pobedom Oklahoma i Indijana poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji NBA lige. Nišikori u polufinalu Madrida. Meksikanci na SP sa 16 igrača iz domaćih klubova. Iker Kasiljas platio je španskim poreskim vlastima sumu od 1,6 miliona evra na ime dugovanja za porez. Halepova i Šarapova u finalu Madrida.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk i Tviter stranicama.

16.31 - Marija Šarapova se plasirala u finale turnira u Madridu, pošto je u polufinalu pobedlia Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 2:0 u setovima 6:1, 6:4. U finalu će igrati sa Rumunkom Simonom Halep.

16.20 - Poluvreme utakmica poslednjeg kola Bundes lige: Ausburg - Frankfurt 1:1, Bajern - Štutgart 0:0, Hanover - Frajburg 1:0, Herta - Dortmund 0:2, Hofenhajm - Braunšvajg 1:0, Leverkuzen - Bremen 1:1, Majnc - Hamburger 1:1, Šalke - Ninberg 2:0, Volfsburg - Menhengladbah 1:0.

15.41 - Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale turnira u Madridu, pošto je u polufinalu pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima 6:7, 6:3, 6:2. Halepova će se u finalu sastati sa boljom iz duela između Ruskinje Marije Šarapove i Poljakinje Agnješke Radvanjske.

15.33 - Trener Barselone Herardo Martino pozvao je svoje igrača da iskoriste šansu i osvajanjem titule u Primeri pretvore očajnu sezonu u pobedničku. Barselona zaostaje za Atletiko Madridom tri boda, uz preostale dve utakmice, a može da odbrani titulu ukoliko pobedi u oba meča, s tim što će dočekati lidera prvenstva poslednjeg dana šampionata, 18. maja. "Od najboljeg tima Evrope postali smo razočarenje, ali i dalje imamo šansu da osvojimo titulu", rekao je Martino i dodao da njegova ekipa ne mora "baš da bude najbolje izdanje Bsrselone, ali je dovoljno da pobedi oba meča".

15.30 - Počele utakmice poslednjeg 34. kola Bundes lige igraju: Ausburg - Frankfurt, Bajern - Štutgart, Hanover - Frajburg, Herta - Dortmund, Hofenhajm - Braunšvajg, Leverkuzen - Bremen, Majnc - Hamburger, Šalke - Ninberg, Volfsburg - Menhengladbah.

14.46 - Trener Real Madrida Karlo Anćeloti objavio je da Kristijano Ronaldo neće biti u timu u meču protiv Selte iz Viga, u nedelju, kako ne bi rizikovao povredu. "Ronaldo neće igrati jer nije sto odsto spreman. Moraćemo da pobedimo bez njega", rekao je Anćeloti. Real će igrati i bez Rafaela Varana, Pepea, Anhela di Marije i Danijela Karvahala.

14.21 -  Barselona će 2. avgusta odigrati prijateljski meč sa Nicom. Ova utakmica biće odigrana samo tri nedelje po završetku prvenstva sveta u Brazilu, na kojem će dobar deo španske reprezentacije činiti upravo igrači katalonskog kluba. Utakmica između Nice i Barselone igra se na novom stadionu u Nici, Alijanc Rivijeri, koja će biti domaćin utakmica prvenstva Evrope 2016, čiji je organizator Francuska.

13.45 - Napadač Mančester Sitija David Silva ocenio je da je ključan čovek za uspeh kluba koji se nalazi na korak od titule u Premijer ligi menadžer Manuel Pelegrini. "Pelegrini je igračima i celom timu doneo radost, naročito kroz igru. Sada smo napadački nastrojeni i postižemo veliki broj golova", rekao je Silva. Pelegrini je preuzeo Siti od Roberta Manćinija početkom sezone i uspeo da ga dovede nadomak druge titule u tri godine.

13.30 - Nekadašnji igrač i trener Barselone Johan Krojf rekao je da je madridski Atletiko zaslužio da ove sezone osvoji titulu Primere. Atletiko se dva kola pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli španskog šampionata sa 88 bodova, tri više od Barselone i četiri od gradskog rivala Reala. "Atletiko je ove sezone najviše prikazao i zaslužio je da bude prvak Španije. U slučaju da ne budu prvi, mogu da budu zadovoljni sezonom. Sve je u njihovim rukama i niko nema pravo da sumnja u njih", rekao je Krojf.

13.00 - Predsednik Intera Erik Tohir poručio je da trener Valter Macari sigurno ostaje na kormilu kluba i sledeće sezone, uprkos nezadovoljstvu navijača. "Macari ostaje u klubu, on i dalje ima ugovor i želim da to ispoštujem.Razumem navijače, ali moramo da damo šansu treneru. Neophodno je da sledeću zezonu započnemno stabilni", rekao je Tohir. Inter iza sebe ima prilično nezadovoljavajuću sezonu i trenutno je peti sa 57 bodova na tabeli u Seriji A, 39 bodova manje od novog šampiona Juventusa.

12.30 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo tvrdi da je napravio pravi potez kada je fudbalera tog tima Romelua Lukakua poslao na pozajmicu u Everton. Lukaku je letos došao na jednogodišnju pozajmicu u Everton i odličnim igrama skrenuo je pažnju mnogih klubova, ali portugalski stručnjak želi da ga zadrži. "Lukaku je imao uspešnu sezonu u Evertonu i mogu da kažem da je pozajmica bila pun pogodak. Ima mnogo fudbalera koji, kada im se završi pozajmica, imaju malo toga učinjenog. Redovno je igrao, skupio iskustvo i postigao je dosta golova. Znam šta želim u narednoj sezoni i to ću preneti klubu", rekao je Murinjo za klupski sajt. Belgijski napadač je ove sezone u Premijer ligi postigao 15 golova i prvi je strelac "karamela".

11.30 - Eritrejski fudbalari, koji su nestali 2012. posle turnira u Ugandi, nalaze se u Holandiji, gde sada žive, rekao je gradonačelnik malog holandskog grada Gerinhema. Gradonačelnik Anton Barske precizirao je da je Eritrejcima odobren politički azil i da su dobili kuće u mestu 75 kilometara južno od Amsterdama. Grupa od 17 fudbalera i timski lekar Eritreje nestali su decembra 2012., pošto je tim eliminisan u CECAFA Kupu istočne i centralne Afrike.

11.00- Trener Benfike Žorže Žezus, koji je sa portugalskim timom osvojio titulu prvaka, blizu je potpisivanja ugovora sa francuskim Monakom, tvrdi današnji "L'Ekip". Kako navodi francuski list, odlazak aktuelnog trenera Monaka Klaudija Ranijera je skoro gotova stvar, a sportski savetnik kluba Portugalac Luiš Kampos je u petak bio u Lisabonu, kako bi ugovorio detalje ugovora sa Žezusom. Nemu je ponuđen dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još jednu godinu. Pedesetdevetogodišnji Žezus je na kormilu Benfike od 2009. godine i od tada je sa tim klubom osvojio dve titule prvaka Portugalije - 2010. i 2014.

08.30 - U nastavku polufinala plej ofa Zapadne Istočne konferencije NBA lige Oklahoma i Indijana zabeležili nove pobede i poveli sa 2:1 u seriji. U Los Anđelesu gostujuća Oklahoma je savladala Kliperse sa 118:112 (29:33, 32:30, 25:27, 32:22) a Indijana je pobedila Vašington sa 85:63 (17:17, 17:16, 26:12, 25:18). U Stejpls centru Oklahomu su predvodili Kevin Durent i Rasel Vestbruk, postigavši polovinu (59) od ukupnog broja koševa svog tima. Sa 34 koša Grifin je bio prvi strelac Klipersa, dok je Kris Pol utakmicu završio sa 21 poenom i 16 asistencija.

07.00 - Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Madridu pošto je u četvrtini finala pobedio Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 u setovima 6:4, 6:4. Japanac je do treće pobede u njihovom petom međusobnom duelu došao za sat i 31 minut igre. U narednom meču se sreće sa Davidom Ferorom, koji je pobedio Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:0.

00.00 - Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Migel Erera objavio je sastav za učešće na prvenstvu sveta u Brazilu, a među 23 igrača nalaze se čak 16 iz domaćih klubova. Najveće iznenađenje predstavlja poziv veteranu, 34. godišnjem defanzivcu Karlosu Salsidu iz Tigresa, koji je igrao na šampionatima 2006. i 2010, ali nije bio u kombinaciji otkako je Erera preuzeo selektorsku dužnost prošle godine.

00.00 - Golman Real Madrida Iker Kasiljas platio je španskim poreskim vlastima sumu od 1,6 miliona evra na ime dugovanja za porez, prenose svetske agencije. Kako je navedeno, golman španske reprezentacije nije prekršio zakon, s obzirom da nije namerno utajio porez. Pored Kasiljasa, za utaju poreza optuženi su i njegov saigrač iz Real Madrida Ćabi Alonso te fudbaler Atletiko Madrida David Vilja. Legendarni golman kraljevskog kluba je uspeo da zabeleži 22 nastupa ove sezone za ekipu sa Santjago Bernabeua, igrajući uglavnom u španskom Kup takmičenju i Ligi šampiona.

U danu bogatom sportskim događajima pažnja ljubitelja sporta biće usredsrećena na fudbal. Od Tokom popodneva i večeri igraju se utakmice 28. kola fudbalske Super lige Srbije, a današnji rezultati će bitno uticari na konačan izgled tabele. U 19.15 na bazenu Tašmajdan vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog igraju treću utakmicu finala plej-ofa. Igraju se i utakmice osmog kola košarkaške Superlige Srbije, a u Madridu se igraju polufinalni mečevi teniskog Masters turnira koje ćete moći da tratite i na Drugom programu RTS-a u direktnim ili odloženim prenosima, u zavisnosti od tekuće programske šeme.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Traktor" se oprostio od navijača!

Izvor: RTS, 10.Maj.2014

Havijer Zaneti odigrao poslednji meč u karijeri pred navijačima Intera. Krojf: Atletiko zaslužio titulu u Primeri. Drugom uzastopnom pobedom Oklahoma i Indijana poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji NBA lige. Nišikori u polufinalu Madrida. Meksikanci na SP sa 16 igrača iz domaćih klubova. Iker Kasiljas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.