Amerikanci prekinuli prenos NBA derbija zbog slabe gledanosti

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 22:22

Amerikanci prekinuli prenos NBA derbija zbog slabe gledanosti

Urednici TNT televizije uskratili su gledaocima da do kraja isprate meč NBA lige između Milvokija i Bostona, jer je, usled dominacije jednog tima, pao rejting.

Prenos meča iz Vinskonsina prekinut je pri vođstvu Baksa 75:38, pošto je gledanost u tim momentima drastično opala usled izvesnosti oko pobednika.

Takav razvoj dešavanja niko nije očekivao pošto se radi o dva najbolja tima lige u dosadašnjem toku sezone.

Očekivala se velika borba lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Istoka Bostona (29-9) i prvog pratioca Milvokija (26-12) međutim navijači u hali i gledaoci kraj TV prijemnika videli su golu silu domaćeg sastava.

Baksi su na prelazu iz prve u drugu deonici kreirali nestvarnu seriju 25:0 koja im je donela vođstvo (56:32), do kraja poluvremena već je bilo 37 poena razlike za Adetokumba i družinu (75:38) i svima je bilo jasno da nikakve dileme oko pobednika neće biti. Takozvani "garbiž tajm" počeo je već sa početkom treće deonice.

Otuda je i naglo opala gledanost utakmice, samim tim i gledanost tog kanala na mreži TNT, pa su urednici brže bolje posegnuli za zabavnijim, interesantnijim, alternativnim rešenjem - gledaocima su pustili prenos duela Dalas - Njujork, koji je bi u toku.

I bez Luke Dončića na terenu ta utakmica je bial bolaj ponuda od derbija NBA.

Sada zamislite da neka španska TV prekine fudbalski "El Klasiko" Real i Barselone jer jedan tim vodi 5:1 ili da engleska TV stanica to isto uradi u trenutku kada Liverpul razbija Mančester junajted.

Samo u Americi, izgleda, "rejting" ne sme da padne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.