AS: Hauard uz klasike kucanja

Izvor: B92, 17.Feb.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AS: Hauard uz "klasike kucanja"



Centar Orlando Medžika Dvajt Hauard pobednik je takmičenja u zakucavanju na "Ol star" vikendu NBA, koji je u toku u Nju Orleansu. Hauard je u odori Supermena izveo jedno od najspektakularnijih zakucavanja u poslednjih 20-ak godina i dobio maksimalne ocene sudija i gledalaca.

Pored pobedničkog zakucavanja, koje će ući među "klasike" ( naskok sa obe noge skoro sa linije penala, posle dodavanja Nelsona o parket), Hauard je izveo i jedno vrlo interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakucavanje pasom od table, ali iza koša...

Da nije bilo Hauarda, igrač Minesote Džerald Grin "lagano" bi odšetao kući sa novom titulom. Grin je u saradnji sa Mekantsom takođe "iskreirao" nekoliko drugačijih zakucavanja ( gašenje svećice na kolaču koji se nalazio na obruču...).

U brzom šutiranju trojki slavio je bek Toronta Džejson Kapono, koji je u finalu izjednačio i rekord od 25 poena (Kreg Hodžis) u jednoj rundi.

Kapono je tako odbranio titulu i ponovio uspeh Peđe Stojakovića, koji je slavio 2002. i 2003.godine. Noćas Stojaković, sa 15 poena, nije mogao dalje od prve runde. Daleko iza bili su Novicki i Danijel Gibson, sa po 17 poena...

U "skil čelendžu" domaća publika očekivala je pobedu Krisa Pola, ali je u tom takmičenju slavio još jedan fantastičan bek – Deron Vilijams iz Jute.

Utakmica Istoka i Zapada igra se noćas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hauard najbolji u zakucavanju, Kapono u šutiranju trojki

Izvor: Blic, 17.Feb.2008

Dvajt Hauard..Košarkaš Orlanda Dvajt Hauard bio je najuspešniji na takmičenju u zakucavanju koje je noćas održano na NBA Ol star vikendu u Nju Orleansu, dok je bek Toronta Džejson Kapono uspeo da odbrani titulu u brzom šutiranju trojki.....Hauardove "majstorije" nagrađene su najvišim ocenama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.