AJZEA OSTIN ZA HOTSPORT: Svim srcem navijam za Nikolu Jokića i nikada ne odustajem! Nemojte ni vi (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 16.Feb.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AJZEA OSTIN ZA HOTSPORT: Svim srcem navijam za Nikolu Jokića i nikada ne odustajem! Nemojte ni vi (VIDEO)

Ajzea Ostin pravi je sinonim za upornost. Gde bi mnogi pokleknuli i odustali, 23-godišnji centar FMP-a tu traži inspiraciju i crpi snagu da se uzdigne i još jače krene u ostvarivanje svojih snova.

Pre samo dve godine dijagnostifikovan mu je Marfanom sindrom, što je značilo da uprkos visokom kotiranju na NBA draftu, neće moći da igra košarku. Dve godine kasnije, on je ponovo na terenu, u dresu FMP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << beleži 8,4 poena u proseku, za 14 minuta provedenih na parketu.

(Izvor: youtube / NBA)
Panteri su poslednji pehar Kupa Radivoja Koraća osvojili u 2007. godine, a prvi u Nišu 2003. godine, kada je Kup Srbije i počeo da nosi ime proslavljenog košarkaša. Ostin se nada da će ovo biti godina kada će se trofej vratiti u Stjepana Supanca.
– Želim da pomognem timu, koliko god je to u mojoj moći. Ne mogu da odredim to koliko ću vremena da provedem na terenu, ta odluka je na treneru. Trudiću se da vreme provedeno na terenu bude benefitarno za ceo tim – kaže centar FMP-a na početku razgovora za HOTSPORT.
‘KUP GROZNICA’ I NEOČEKIVANA PROGNOZA: Bivši igrač ‘večitih’ dao prednost – Partizanu! (VIDEO)
Na njegovu odluku da dođe u Srbiju dobrim delom uticao je i savet Kvinsija Milera, saigrača sa univerziteta Bejlor. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde u superlativu mu je govorio o Srbiji.
– Preporučio mi je da dođem u Beograd, rekao mi je da su navijači sjajni, atmosfera na mečevima takođe. Opšte je poznato da se u Srbiji igra odlična, takmičarska košarka. Zbog svega toga sam bio uzbuđen da zaigram u FMP-u – poručuje Ajzea Ostin.
SVE JE SPREMNO: Hala u Nišu čeka Zvezdu, Partizan i ostale učesnike Kupa Radivoja Koraća (FOTO)
Imao je prilike da se na mečevima Crvene zvezde u Evroligi, ali i protiv Partizana uveri u reči nekadašnjeg saigrača sa koledža.
– Volim ljude koji su zagriženi košarkaški navijači. Tu ljubav i ja delim sa njima. Volim navijače i atmosferu. Nadam se da ću jednom imati priliku da zaigram u Evroligi, možda u Zvezdi, a možda u nekom drugom klubu koji mi bude ukazao priliku. Sada sam skoncentrisan na to da pomognem timu u ostvarivanju svojih ciljeva – otkriva Ostin.
FOTO: STARSPORT Pojedine je iznenadila sjajna igra Crvene zvezde u Evroligi. Međutim, ne i Ostina.
– Ne iznenađuje me uspeh crveno-belih u Evropi. Igraju kao tim,  nisu podređeni pojedincima. Timska igra može svakoga da dobije, to je glavni razlog za dobru igru Zvezde u Evroligi – kaže stameni košarkaš ekipe iz Železnika.
VELIKA VEST IZ AMERIKE: Neće se spavati, Jokić menja Embida na ol-staru! (FOTO)
Visoki Amerikanac ne propušta utakmice NBA lige, a posebno mu je dobra igra Nikole Jokića skrenula pažnju.
– Odličan je košarkaš. Cela Srbija navija za njega. Postajem i sam veliki navijač Nikole Jokića. Način na koji igra je nekarakterističan za centra, veoma je svestran. Nosilac je Denvera, odličan skakač, ume da pogodi sa distance, da ne govorimo o asistencijama i dobroj odbrani… Pokušavam da oponašam igrače poput njega, uopšte me ne iznenađuje njegov uspeh, on je odličan košarkaš – u superlativu je govorio o Jokiću Amerikanac.
Za kraj razgovora za HOTSPORT imao je poruku za sve koji žele da krenu njegovim stopama.
– Nikada ne odustajte. Ne znate u kom pravcu će vas život odvesti. Imajte vere, budite pozitivni, ukoliko posedujete želju da se borite protiv nedaća i udaraca koje vam život zadaje, uvek možete da se uzdignete. Jedina osoba koja vas može sputati da ostvarite ciljeve, jeste vi sami – inspirativna je poruka Ostina.
Pripremio: Aleksandar Ilić
The post AJZEA OSTIN ZA HOTSPORT: Svim srcem navijam za Nikolu Jokića i nikada ne odustajem! Nemojte ni vi (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.