Lavrov: Zabrinuti smo zbog porasta tenzija na evropskom kontinentu

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zabrinuti smo zbog porasta tenzija na evropskom kontinentu

Rusija i Belorusija su zabrinute zbog porasta tenzija u Evropi koje su izazvane povećanjem NATO snaga na istočnom krilu i namerama SAD da napuste Sporazum o raketama malog i srednjeg dometa, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.
On je to rekao tokom zajedničke konferencije za novinare sa svojim beloruskim kolegom Vladimirom Makejevom u Minsku. „Razgovarali smo o situaciji u vezi sa vojno-političkom bezbednošću u Evropi i na Atlantiku. Zabrinuti smo zbog porasta tenzija na evropskom kontinentu, pre svega zbog povećanja aktivnosti Alijanse na granicama sa Rusijom, ali i zbog odluke Vašingtona da napusti Sporazum o raketama malog i srednjeg dometa“, objasnio je Lavrov. Prema rečima ruskog ministra, takve aktivnosti stvaraju nove izazove kada je reč o bezbednosti Belorusije i Rusije, koje iziskuju odgovarajuće reakcije, kako u pravcu savezničkih zemalja, tako i po pitanju Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), čije su članovi Minsk i Moskva. Lavrov je dodao i da je prilikom susreta sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom potvrdio visoku ocenu Moskve kada je reč saradnji spoljnopolitičkih resora obe zemlje.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.