Obscura najavljuje novi album Diluvium na leto

Izvor: BalkanRock.com, 26.Jan.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obscura najavljuje novi album Diluvium na leto

Ovaj put ne moramo da čekamo pet godina između albuma benda Obscura. Žestoki momci su najavili svoj novi album Diluvium koji, kako je planirano, treba da izađe u toku leta. Tačan datum još nije otkriven.

Album koji će biti izložen ovog leta preko Relapse Records-a, snimljen je sa dugogodišnjim producentom V. Santura u Voodshed Studiosu u Landshut-u, Njemačka. Na albumu će biti basista Linus Klausenitzer, profesor Ulf Klausenitzer, koji je ranije radio kao violinista >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i dirigent sa poznatim muzičarima Arvo Part, Karl-Heinz Stockhausen i Mikis Theodorakis, kao i original bubnjar i violončelista Jonas Baumgartl na violončelu.

Pevač i gitarista Steffen Kummerer rekao je o albumu sledeće: “Naš novi album Diluvium konačno označava kraj Obcurinog kruga od četiri albuma, koji smo započeli pre oko deset godina kada smo napisali Cosmogenesis, nakon kog su nastali i Omnivium i Akroasis proteklih godina. Rafael Trujillo, Linus Klausenitzer, Sebastian Lanser, njihovim i ja smo učestvovali kao jednaki pisci pesama, i samim tim rekord je postao raznovrstan, progresivan i živopisan na svaki mogući način. Jedva čekamo da podelimo sa vama poslednji deo, ovog dugog koncepta sa četiri albuma, i radujemo se izdavanju albuma zajedno sa obimnim obilaskom tokom 2018. godine.”

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.