Bolnica: Ficovo zdravstveno stanje stabilno, klinička slika se popravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 12:59

Bolnica: Ficovo zdravstveno stanje stabilno, klinička slika se popravlja

Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica nakon pokušaja ubistva prošle nedelje je stabilno, a njegova klinička slika se popravlja, saopšteno je danas iz bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici u kojoj je Fico prebačen posle atentata.
''Njegovi inflamatorni markeri se polako smanjuju. Premijer će ostati kod nas na lečenju'', saopšteno je iz bolnice, a prenosi agencija TASR.
Na Fica je prošle srede pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela. Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je podvrgnut operacijama.
Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari: Zdravstveno stanje slovačkog premijera Fica se popravlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2024

Univerzitetska bolnica u Banskoj Bistrici saopštila je da je stanje premijera Roberta Fica stabilno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.