Vučić: Naši od Rusa nisu tražili samo nuklearke

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Naši od Rusa nisu tražili samo nuklearke

Moskva -- Rusija poklanja Srbiji šest aviona "mig 29" kao podršku, kao i tenkove i izviđačka vozila, rekao je premijer Aleksandar Vučić posle sastanka u Moskvi.

Vučić se sastao s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom i rekao da će prva faza modernizacije aviona koštati Srbiju između 180 i 230 miliona evra.

"Ako biste računali da takve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avione kupujemo, koštali bi nas oko 600 miliona evra. Onda možete da vidite koliko smo dobili povoljne cene i koliko smo dobili na poklon", rekao je premijer.

Vučić je dodao da to dramatično poboljšava operativno funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije do te mere da to kao da neće biti ista vojska.

"To je nemerljivo u odnosu na ono što smo imali. Dobili smo na poklon i 30 tenkova T72 S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i cevi 14,5mm (manje topove)", rekao je Vučić, prenosi Sputnjik.

On je rekao da je sa kompletnim vojnim vrhom industrije i Šojguom imao veoma dug sastanak i da je na sastanku ponovio stav o vojnoj neutralnosti naše zemlje.

"Unapredili smo naše veoma dobre prijateljske odnose. Najvažnije je da ćemo da pravimo zajedničke planove trogodišnje i petogodišnje zajedničke saradnje, zato što smo mi zemlja kojoj je mnogo potrebno i želei bismo sve odjedanput, ali to nije moguće", kaže on.

U šaljivom tonu Vučić je rekao da su naši iz Ministarstva odbrane tražili sve moguće rakete“, a da je on u jednom trenutku rekao: „Pa samo što niste tražili nuklearno oružje, na šta se, kako kaže Vučić, nasmejao i Šojgu.

Vučić je posetio i vojni hangar, te iskoristio priliku da sedne u jedan od aviona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Moskvi: Posle modernizacije, kao da nije ista vojska

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016

Rusija, kao podršku, poklanja Srbiji šest aviona MiG-29, pri čemu će nas prva faza modernizacije koštati između 180 i 230 miliona evra, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom..."Ako biste računali da takve avione kupujemo,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.