Vučić: Naši od Rusa nisu tražili samo nuklearke

Rusija poklanja Srbiji šest aviona "mig 29" kao podršku, kao i tenkove i izviđačka vozila, rekao je premijer Aleksandar Vučić posle sastanka u Moskvi.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2016.

16:21

Vučić: Naši od Rusa nisu tražili samo nuklearke
Foto: Tanjug

Vučić se sastao s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom i rekao da će prva faza modernizacije aviona koštati Srbiju između 180 i 230 miliona evra.

"Ako biste računali da takve avione kupujemo, koštali bi nas oko 600 miliona evra. Onda možete da vidite koliko smo dobili povoljne cene i koliko smo dobili na poklon", rekao je premijer.

Vučić je dodao da to dramatično poboljšava operativno funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije do te mere da to kao da neće biti ista vojska.

"To je nemerljivo u odnosu na ono što smo imali. Dobili smo na poklon i 30 tenkova T72 S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i cevi 14,5mm (manje topove)", rekao je Vučić, prenosi Sputnjik.

On je rekao da je sa kompletnim vojnim vrhom industrije i Šojguom imao veoma dug sastanak i da je na sastanku ponovio stav o vojnoj neutralnosti naše zemlje.

"Unapredili smo naše veoma dobre prijateljske odnose. Najvažnije je da ćemo da pravimo zajedničke planove trogodišnje i petogodišnje zajedničke saradnje, zato što smo mi zemlja kojoj je mnogo potrebno i želei bismo sve odjedanput, ali to nije moguće", kaže on.

U šaljivom tonu Vučić je rekao da su naši iz Ministarstva odbrane tražili sve moguće rakete“, a da je on u jednom trenutku rekao: „Pa samo što niste tražili nuklearno oružje, na šta se, kako kaže Vučić, nasmejao i Šojgu.

Vučić je posetio i vojni hangar, te iskoristio priliku da sedne u jedan od aviona.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je dogovor Vučića i Šojgua o istorijskog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: