Uzrok požara u kojem je poginulo 6 radnika još nije poznat

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzrok požara u kojem je poginulo 6 radnika još nije poznat

MOSKVA - Šest radnika iz Srbije poginula su u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, a trojica su povrijeđena, izjavio je večeras ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

On je u izjavi za Tanjug istakao da su trojica povrijeđenih radnika smještena u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti.

Ambasador Terzić rekao je i da će konzul Milan Živković oko ponoći krenuti avionom za Jamal, gdje će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stići sutra oko podneva, kada će imati i više informacija o nesreći.

Ranije danas, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, pozivajući se na podatke dobijene od ruskog Ministarstva za vanredne situacije, saopštilo je da je šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal.

Prema prvim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.

Prema tim informacijama, požar je izbio na naftno-gasnom gradilištu u 1.39 poslije ponoći po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na sjeveru Sibira.

Terzić je rekao da je srpska ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova u Beogradu, kao i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije.

Radnici su, prema saznanjima ambasade, bili angažovani preko kompanije "Velestroj".

Uzrok požara još nije poznat, a istraga se nastavlja.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama koje su prenijeli mediji, požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali, a najvjerovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odjeću.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Šest radnika iz Srbije poginulo u Sibiru, troje povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2015

Šest radnika iz Srbije poginula su u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, a trojica su povređena, izjavio je večeras ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić...On je u izjavi za Tanjug istakao da su trojica povređenih radnika smeštena su u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti...Ambasador...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.