Tvit koji je prodrmao ceo svet: Cena je skočila za 10 posto za samo nekoliko minuta trgovanja na berzi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 18:44

Tvit koji je prodrmao ceo svet: Cena je skočila za 10 posto za samo nekoliko minuta trgovanja na berzi (FOTO)

Ovu Trampovu izjavu su demantovali i zvanični Rijad i Moskva.

Američki predsednik Donadl Tramp se nada da će Saudijska Arabija i Rusija smanjiti proizvodnju nafte za 10 miliona barela dnevno.

- Samo što sam razgovarao sa svojim prijateljem naslednim princem Saudijske Arabije (Mohamedom bin Salmanom) koji je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Očekujem i nadam se da će oni smanjiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvodnju za oko 10 miliona barela, a možda čak i za više. Ako se to desi, to će biti odlično za naftnu industriju - napisao je Tramp na tviteru.

Just spoke to my friend MBS (Crown Prince) of Saudi Arabia, who spoke with President Putin of Russia, & I expect & hope that they will be cutting back approximately 10 Million Barrels, and maybe substantially more which, if it happens, will be GREAT for the oil & gas industry!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 2, 2020

Samo dvadeset minuta kasnije američki predsednik je napisao da bi Saudijska Arabija i Rusija mogle smanjiti proizvodnju nafte i za 15 miliona barela.

- Odlične vesti za sve - napisao je Tramp na tviteru.

.....Could be as high as 15 Million Barrels. Good (GREAT) news for everyone!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 2, 2020

Međutim, iz Kremlja su odmah reagovali i saopštili da nije bilo nikakvog razgovora ruskog lidera sa saudijskim princem.

Tržište nafte je odmah reagovalo na Trampove tvitove. Nafta marke "Brent" je poskupela za 23,36 odsto i dostigla 30,52 dolara za barel, a "VTI" za 24,86 odsto i sada košta 25,36 dolara za barel.

U međuvremenu saudijska agencija je javila da je Rijad pozvao da se hitno održi sastanak članica OPEK-a kako bi se postigao sporazum o stabilizaciji tržišta nafte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.