STIŽU STORMTRUPERI! Rusi predstavili egzoskelet koji će vojnicima dati NADLJUDSKE moći! (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU STORMTRUPERI! Rusi predstavili egzoskelet koji će vojnicima dati NADLJUDSKE moći! (FOTO, VIDEO)

Ne-ve-ri-ca!

Rusija je predstavila novi egzoskelet koji će svom nosiocu pružiti nadljudske moći. Odelo Ratnik-3 ima naučnofantastični izgled i podseća na stormtrupere iz "Ratova zvezda" ili mehaničkog policajca Robokapa iz istoimenog filma, piše Daily Mail. Vojna kompanija CNiTočMaš razvila je odelo Ratnik-3 "Vojnik budućosti" koje je prikazano na Međunarodnom vojnom i tehničkom forumu u Moskvi, Army >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2018.

Izgrađen od titanijuma, ovaj egzoskelet projektovan je da pojača snagu i izdržljivost i omogućuje vojnicima nošenje ogromne količine težine, dok istovremeno mogu da trče brže nego što bi bilo fizički moguće. Skelet se stavlja oko torza i pričvršćuje oko struka. Ugrađeni oklop štiti nosioca od metaka i gelera.

DOGAĐAJ GODINE: Novi Ajfoni stižu 12. septembra (VIDEO)

Futuristic Ratnik-3 exoskeleton designed for the #Russian #military includes a Robocop-inspired helmet. https://t.co/vomQGchBpZ #technology #geek pic.twitter.com/aKlJw8OEWU

— TechEBlog (@techeblog) August 28, 2018

- Već smo izvršili testiranja prototipa aktivnog egzoskeleta - izjavio je glavni projektant Oleg Faustov. - Stvarno pojačava fizičke sposobnosti vojnika. Na primer, tako je probni vojnik bio u stanju da puca koristeći samo jednu ruku i da precizno pogađa mete.

Prototipi egzo-odela trenutno se suočavaju s jednim velikim problemom – nema mesta za nošenje lokalnog izvora energije, što znači da se mogu nositi i koristiti samo ograničeno vreme pre no što postanu mrtav teret. Iz firme tvrde kako će nastaviti da rade na poboljšanju dizajna egzoskeleta pre nego što se ovaj pošalje na bojišta 2025. godine. Kažu da su uvereni da će do onda uspeti da reše probleme sa baterijom.

Odelo je demonstrirao model visok dva metra, koji je u crnim rukavicama nosio oružje zastrašujućeg izgleda. Na nogama je imao masivne čizme koje su podsećale na pancirke, a koje su metalnim okvirom bile povezane sa strukom vojnika.

Odelo je napravio Središnji istraživački institut za izgradnju preciznih mašina, moskovski centar za razvoj oružja. Zamenik direktora za oružane sisteme Oleg Čikarev rekao je prošle godine kako je ovo nihova “vizija odela kakvo bi voleli da razviju tokom nekoliko sledećih godina.” Čikarev je rekao kako odijelo razvija nekoliko ruskih firmi specijalizovanih za rezličite elemente dizajna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.