PUTIN IMA MOĆAN PLAN ZA AFRIKU: Ruski predsednik razradio strategiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 11:22

PUTIN IMA MOĆAN PLAN ZA AFRIKU: Ruski predsednik razradio strategiju

Kkao kaže, Moskva podržava težnje afričkih država

Rusija će pomoći afričkim zemljama da ojačaju svoj suverenitet, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u pozdravu učesnicima i gostima Ekonomsko-humanitarnog foruma Rusija-Afrika.

- Nastavićemo da na svaki mogući način pomažemo našim afričkim partnerima u jačanju nacionalnog i kulturnog suvereniteta, u aktivnijem učešću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u rešavanju regionalnih i globalnih pitanja - navodi se u telegramu objavljenom na sajtu Kremlja, prenela je agencija RIA Novosti.

Putin je primetio da Afrika danas postaje jedan od polova multipolarnog sveta u nastajanju. Zauzvrat, kako je naveo, Moskva podržava težnje afričkih država za socijalnom i ekonomskom stabilnošću i napretkom.

Saradnja sa Afrikom je poslednjih godina dostigla novi nivo, Rusija namerava da je dalje razvija: da stimuliše trgovinu i investicije, da zajedno radi na pitanjima kao što su borba protiv siromaštva, obuka savremenih kadrova, obezbeđivanje prehrambene bezbednosti i klimatske promene, istakao je Putin. Drugi samit i ekonomsko-humanitarni forum "Rusija - Afrika" biće održan 27-28. jula u Sankt Peterburgu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.