Otvorena nova železnička linija od Krima do Moskve, zaobilazi Ukrajinu

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova železnička linija od Krima do Moskve, zaobilazi Ukrajinu

Sa poluostrva Krim, koje je u martu pripojeno Rusiji, otvorena je danas nova železnička linija prema Moskvi, koja zaobilazi teritoriju Ukrajine, gde još traju sukobi između ukrajinske vojske i proruskih aktivista.

"Glavna prednost ovog voza je što zaobilazi opasnu ukrajinsku teritoriju gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se odvijaju vojne operacije", izjavio je novinarima ministar za unutrašnju politiku, informacije i komunikacije Krima Dmitrij Polonski.

Međutim, Polonski je rekao da ne može biti garantovana apsolutna bezbednost putnika.

Voz sa devet vagona saobraćaće svakodnevno između Simferopolja na Krimu i Moskve, saopštile su lokalne vlasti.

Vožnja će trajati između 44 i 46 sati, što je gotovo dva puta duže nego kada je voz prelazio preko ukrajinske teritorije i kroz moreuz Kerč, koji povezuje Crno more s Azovskim morem, gde se nalazi više ruskih luka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.