Moskvi je poslata poruka – spremni smo

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 23:36

"Moskvi je poslata poruka – spremni smo"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je izjavio da je Alijansa spremna da se brani od svake pretnje.

"Poslali smo jasnu poruku Moskvi i Minsku, da je NATO tu da zaštiti svakog saveznika i svaki pedalj svoje teritorije", poručio je Stoltenberg nakon sastanka sa liderima sedam članica Alijanse u Hagu, prenosi Rojters.

Odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pitanje novinara o efektima premeštanja trupa paravojne grupe "Vagner" u Belorusiju, rekao je da je prerano spekulisati o tome.

"Prerano je donositi bilo kakav zaključak o posledicama činjenice da se Prigožin preselio u Belorusiju i da će najverovatnije neke od njegovih trupa takođe biti locirane u Belorusiji", izjavio je Stoltenberg. Sa druge strane, poljski predsednik Andžej Duda poručio je da NATO mora da pruži oštar odgovor na premeštanje Vagnerovih trupa.

"To je zaista ozbiljno i veoma zabrinjavajuće i moramo da donosimo veoma čvrste odluke. Za to je potreban veoma, veoma oštar odgovor NATO-a", rekao je Duda posle sastanka sa drugim liderima NATO-a u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.