Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Zategnute odnose sa Turskom nemoguće popraviti za nekoliko dana

MOSKVA - Nije moguće popraviti zategnute odnose Rusije i Turske samo nekoliko dana nakon što je turski predsjednik uputio izvinjenje zbog obaranja ruskog borbenog aviona, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan  razgovaraće danas telefonom, rekao je novinarima portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je juče potvrdio da je Erdogan pisao Putinu i izvinio se zbog obaranja ruskog borenog aviona u akciji turske avijacije.

Ankara neće platiti odštetu Moskvi zbog obaranja ruskog borbenog aviona prošle godine i samo je izrazila žaljenje zbog tog incidenta, izjavio je danas turski premijer Binali Jildirim.

Iz Kremlja je danas potvrđeno da je Erdogan uputio izvinjenje ruskom lideru Vladimiru Putinu.

Erdoganov portparol je potvrdio da je turski predsjednik poslao pismo Putinu, ali nije eksplicitno rekao da je on uputio izvinjenje ruskom lideru.

Portparol je rekao da je turski predsjednik izrazio žaljenje i zatražio od porodice pilota da uvaži izvinjenje.

Obraćajući se u turskom parlamentu, Jildirim je rekao novinarima da je u toku sudski postupak protiv pojedinca koji je, navodno, odgovoran za ubistvo ruskog pilota.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.