MOSKVA REAGOVALA: Priština razvija spiralu sukoba, SAD i EU nisu u stanju da ih obuzdaju

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA REAGOVALA: Priština razvija spiralu sukoba, SAD i EU nisu u stanju da ih obuzdaju

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju „trgovinskog rata“ na Balkanu, u skladu je s odlukom „vlade“ Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, lekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto. Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima. Sve o dešavanjima na Kosmetu iz časa u čas možete da pročitate OVDE. „Odlučno osuđujemo to što Priština razvija spiralu sukoba. Iznenađuje i povlačenje međunarodnih snaga na Kosovu koje, podsećamo, funkcionišu na osnovu mandata Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u obavezi su ne samo da propisno reaguju na provokacije, nego i da deluju preventivno kako bi se izbegao rast napetosti“, upozorilo je Ministarstvo. Stiče se utisak, kako je navedeno u saopštenju, da Evropska unija i SAD, koji godinama štite kosovske Albance, ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike, ili ih podstiču na agresivnu politiku. „U vezi s tim smatramo da je posebno važan odgovoran stav rukovodstva Srbije koji preduzima sve napore za smanjenje napetosti“, istaklo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva otkriva pravi cilj nove provokacije Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018

Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije...Očigledno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.