Lavrov: Ukrajina na ivici građanskog rata

Izvor: Politika, 14.Maj.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ukrajina na ivici građanskog rata

MOSKVA – Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je Ukrajina na ivici građanskog rata, što otežava održavanje slobodnih i fer izbora 25. maja.

„Kada Ukrajinci ubijaju Ukrajince smatram da je to blizu građanskog rata”, rekao je Lavrov i istakao da je „na istoku i jugu Ukrajine rat, pravi rat sa upotrebom teškog oružja”, prenela je agencija AFP.

„Ako je to pogodno za slobodne i fer izbore onda ja ne znam šta znači fer i slobodno”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dodao je šef ruske diplomatije.

U Ukrajini su zakazani prevremeni predsednički izbori 25. maja.

Međutim, prelazna vlast koja vodi zemlju od svrgavanja ukrajinskog proruskog predsednika Viktora Janukoviča u februaru vodi ofanzivu protiv proruskih snaga uglavnom na istoku i jugu zemlje.

Lavrov smatra da bi i proruske snage trebalo uključiti u razgovore o „nacionalnom jedinstvu”, koji su danas započeli u Kijevu i u kojima učestvuju bivši ukrajinski predsednici, aktuelni ukrajinski zvaničnici, poslanici, verski lideri i akademici.

Okrugli sto o „nacionalnom jedinstvu” prvi je u nizu planiranih i održava se na preporuku Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ali se odvija bez predstavnika istočnih regiona u Ukrajini.

Tanjug

objavljeno: 14.05.2014
Pogledaj vesti o: Moskva,   Izbori

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Ukrajina na ivici građanskog rata

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2014

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da je Ukrajina na ivici građanskog rata, što otežava održavanje slobodnih i fer izbora 25. maja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lavrov: Moskva neće slati vojsku u Ukrajinu

Izvor: Blic, 14.Maj.2014

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine...- Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda - rekao je Lavrov za TV Blumberg, prenosi Interfaks...Lavrov je time odgovorio na pitanje da li ruska vojska može da se...

Nastavak na Blic...

Josipović kod Bajdena o Ukrajini i sankcijama Rusiji

Izvor: Blic, 15.Maj.2014, 14:04

Hrvatski predsednik Ivo Josipović razgovarao je u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o razvoju situacije u Ukrajini i nuznosti uvodjenja dodatnih sankcija Rusiji ako Moskva ugrozi održavanje ukrajinskih predsedničkih izbora 25. maja, saopštila je Bela kuća...Bajden i Josipović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.