Josipović kod Bajdena o Ukrajini i sankcijama Rusiji

Izvor: Blic, 15.Maj.2014, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović kod Bajdena o Ukrajini i sankcijama Rusiji

Hrvatski predsednik Ivo Josipović razgovarao je u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o razvoju situacije u Ukrajini i nuznosti uvodjenja dodatnih sankcija Rusiji ako Moskva ugrozi održavanje ukrajinskih predsedničkih izbora 25. maja, saopštila je Bela kuća.

Bajden i Josipović sagasili su se o potrebi daljeg pružanja podrške ukrajinskoj vladi u naporima koje preduzima u pripremama za izbore, sprov]enju ustavnih reformi i postizanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nacionalnog jedinstva, navodi se u saopštenju posle jučerašnjeg sastanka.

Bajden je pohvalo Hrvatsku kao zemlju koja svojim balkanskim susedima može biti primer uspešne integracije u evropske i transatlantske strukture i ponovio snažnu podršku koju SAD pružaju evroatlantskim i evropskim težnjama zemalja regiona.

Potpredsednik SAD je pohvalio Hrvatsku zbog reformi koje je preduzela u proteklih 10 godina, koje su joj omogućile da 2013. postane članica EU i istako njen doprinos kao važne zemlje saveznice u NATO.

Bajden je takodje zahvalio Josipoviću na snažnoj podršci evropskim naporima za postizanje veće energetske sigurnosti i diverzifikacije, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington,   Moskva,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović kod Bajdena o Ukrajini i sankcijama Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2014

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović razgovarao je u Vašingtonu sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom o razvoju situacije u Ukrajini i nuznosti uvodjenja dodatnih sankcija Rusiji ako Moskva ugrozi održavanje ukrajinskih predsjedničkih izbora 25. maja, saopštila je Bijela kuća.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bajden "stiska" Josipovića za dodatne sankcije Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2014

Hrvatski predsednik Ivo Josipović razgovarao je u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o razvoju situacije u Ukrajini i nuznosti uvođenja dodatnih sankcija Rusiji ako Moskva ugrozi održavanje ukrajinskih predsedničkih izbora 25. maja, saopštila je Bela kuća. ..U Vašington po instrukcije:...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.