Lavrov: Moskva neće slati vojsku u Ukrajinu

Izvor: Blic, 14.Maj.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moskva neće slati vojsku u Ukrajinu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine.

- Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda - rekao je Lavrov za TV Blumberg, prenosi Interfaks.

Lavrov je time odgovorio na pitanje da li ruska vojska može da se pojavi u Donjecku ili u Lugansku, ukoliko Moskva oceni da su predsednički izbori u Ukrajini nelegitimni.

Šef ruske diplomatije kazao je da je mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripajanja istočnih delova Ukrajine Rusiji hipotetičko pitanje.

- Treba da krenemo ne od hipotetičnog pitanja ko koga može da pripoji, već kako se ljudi budu osećali u toj zemlji - rekao je Lavrov.

Po njegovim rečima, treba razmisliti o garancijama da se u Ukrajini neće kršiti prava drugih naciuonalnosti, između ostalog stanovništva koje govori ruski jezik, kao i Rumuna i Poljaka.

Govoreći o predsednickim izborima u Ukrajini, Lavrov je kazao da će Moskva o njima i njihovoj legitimnosti suditi u zavisnosti od rezultata.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2014

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine. ..Ne ulazimo u Donjeck i Lugans, zasad: Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije.. .."Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda", rekao..je Lavrov za TV Blumberg, prenosi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.