Krenuo konvoj ruske pomoći za kosovske Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2011, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenuo konvoj ruske pomoći za kosovske Srbe

MOSKVA -

Konvoj ruske humanitarne pomoći za kosovske Srbe krenuo je rano jutros iz Noginska u Podmoskovlju, javili su ruski mediji.

Kolona od 25 belih kamiona Ministarstva za vanredne situacije, na čijim ciradama piše "Kosovskim Srbima od Ruske Federacije", krenula je na put sa hranom, ćebadima i nameštajem ukupne težine 284 tone.

Neposredno pred polazak, vozači kamiona sa pomoći dobili su krst, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ikonu i blagoslov predstavnika Ruske pravoslavne crkve.

Konvoj će na putu prema Kosovskoj Mitrovici proći kroz Kijev, Bistricu (Rumunija) i Niš, a dolazak humanitarne pomoći na odredište zakazan je za 12. decembar.

Sledeći konvoj humanitarne pomoći, po nalogu ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, koja treba da bude isporučena 15. decembra, krenuće za tri dana.

Prethodno je, u novembru, kosovskim Srbima dostavljeno 36 tona pomoći koja je dopremljena avionom ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Očekuje se da će konvoj sa 284 tone pomoći, koji je krenuo iz sedišta Ministarstva za vanredne situacije u podmoskovskom Noginsku, 12. decembra stići na Kosovo.

Transportnim avionom 76 Ministarstva za vanredne situacije Srbije novembra je prevezeno do Niša 36 tona pomoći za kosovske Srbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.