Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Putin i Tramp ništa jedan drugom nisu obećali

MOSKVA - Vrijeme će pokazati da li će biti formirana radna grupa za sajber-bezbjednost između Rusije i SAD, ali predsjednici Rusije i SAD o tom pitanju jedan drugom ništa nisu obećali. Samo je ustanovljena spremnost za zajednički rad u tom pravcu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zaista su razgovarali o mogućnosti formiranja takve grupe. Da li će ona biti formirana ili ne — pokazaće vrijeme. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << šefovi država su govorili o mogućnosti. Štaviše, znate da je predsjednik dao potrebne garancije i objašnjenja predsjedniku Trampu da svi navodi o miješanju nekih zvaničnih ruskih institucija u sajber-napade tokom predizborne kampanje u SAD predstavljaju čistu izmišljotinu i neistinu. I u tom kontekstu je rečeno da je saradnja najbolji oblik borbe protiv sajber-terorizma", odgovorio je Peskov na pitanje novinara o Trampovoj poruci na Tviteru.

The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!

Ranije je američki predsjednik Donald Tramp na svom nalogu na Twitteru napisao da činjenica da su on i Putin razmatrali formiranje radne grupe za pitanja sajber-bezbjednosti, "ne znači da to može i da se desi".

Portparol predsjednika rekao je da su se predsjednici Rusije i SAD dogovorili da će raditi na stvaranju radne grupe za pitanja o sajber-bezbjednosti.

„Niko nikome ništa nije obećao. Zapravo je konstatovana spremnost da se radi u tom pravcu“,  dodao je on.

Odgovarajući na pitanje da li Trampova izjava može da utiče na Putinovo povjerenje, Peskov je rekao: „A zašto bi to moralo ikako da utiče (na Putinovo povjerenje u Trampa)? Ne može da utiče“.

Predsjednik Rusije je, govoreći o rusofobiji kao jedinoj robi koja je Ukrajini ostala, imao u vidu forsiranje rusofobičnih osjećanja i iskorišćavanje pseudoruske pretnje kao osnovne poluge za manipulisanje evropskim političarima od strane kijevskih vlasti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Što se tiče rusofobije kao jedine robe koju sada guraju aktuelne vlasti u Kijevu, o čemu je govorio predsednik, to je značilo forsiranje te same rusofobije i iskorišćavanje pseudoruske pretnje… kao glavne poluge za pritisak i manipulaciju evropskim političarima“, odgovorio je Peskov na pitanje šta je predsednik podrazumevao pod rusofobijom.

Na konferenciji za novinare nakon samita G20 u Hamburgu Putin je rekao da je Kijevu ostala samo jedna roba kojom trguje — to je rusofobija i tema podjele sa Rusijom, izražavajući nadu da će se to nekada završiti.

(Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.