Tramp: Nismo razgovarali o sankcijama, ali ništa neće dok se ne reši problem u Ukrajini i Siriji

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Nismo razgovarali o sankcijama, ali ništa neće dok se ne reši problem u Ukrajini i Siriji

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je došlo vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom.

„Dogovorili smo se o prekidu vatre u delovima Sirije što će spasiti živote. Došlo je vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Američki predsednik rekao je da je dva puta tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Hamburgu pokretao temu „mešanja Rusije u izbore“ i da je ruski predsednik izričito demantovao ove tvrdnje.

„Dva puta sam snažno pritisnuo predsednika Putina o pitanju mešanja Rusije u naše izbore. On je to kategorički demantovao“, napisao je američki lider na Tviteru.

Tramp je takođe naveo i da se nada da će radna grupa za sajber-bezbednost omogućiti izbegavanje pitanja na temu „mešanja“.

„Putin i ja smo razgovarali o formiranju zatvorene grupe za sajber-bezbednost za zaštitu od hakerskih napada na izborima i drugih negativnih stvari“, napisao je Tramp.

Američki predsednik saopštio je i da na sastanku sa ruskim predsednikom nije razgovarao o sankcijama.

​„Nismo razgovarali o sankcijama tokom sastanka sa predsednikom Putinom. Ništa neće biti urađeno dok se ne reši problem u Ukrajini i Siriji“, napisao je Tramp.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tramp: Ne mora značiti da će radna grupa Rusije i SAD za sajber-bezbednost biti formirana

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2017, 12:52

Lider SAD Donald Tramp izjavio je da ne mora da znači da će radna grupa za sajber-bezbednost, o kojoj je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, biti formirana.. . „Činjenica da smo predsednik Putin i ja razgovarali o formiranju grupe za sajber-bezbednost, ne znači da će se to...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.