Berlin: Moskva i Teheran delimično odgovorni za patnje civila u Alepu

Izvor: RTS, 21.Nov.2016, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Moskva i Teheran delimično odgovorni za patnje civila u Alepu

Rusija i Iran delimično su odgovorni za patnju stotine hiljada ljudi pod kontrolom sirijskih vladinih snaga u Alepu, tvrdi Vlada Nemačke.
"Očigledna je ruska i iranska podrška sirijskom režimu, koji je uzrokovao pogoršanje situacije za narod tamo", rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert novinarima u Berlinu, prenosi AP.
Zajbert je napomenuo i da snage sirijskog predsednika Bašara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << el Asada ne bi mogle da nastave bombardovanje Alepa bez stranih saveznika.
Upitan da li će Nemačka razmotriti da zatraži sankcije protiv Rusije i Irana zbog akcija u Siriji, Zajbert je rekao da sve opcije "moraju ostati na stolu".
Zajbert je dodao i da Nemačka ima nekoliko opcija, osim da govori o tom pitanju u javnosti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Siriji poginulo više od 1000 iranskih vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2016, 17:41

Više od 1000 iranskih vojnika koji se bore u Siriji su ubijeni, rekao je Mohamadali Šahidi Mahalati, voditelj Iranske zaklade mučenika koja financijski pomaže rodbinu ubijenih boraca. "Branitelji hrama", termin koji se upotrebljava za iranske snage koje se bore na strani Bašara al Asada Iran tvrdi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.