U Siriji poginulo više od 1000 iranskih vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji poginulo više od 1000 iranskih vojnika

Više od 1000 iranskih vojnika koji se bore u Siriji su ubijeni, rekao je Mohamadali Šahidi Mahalati, voditelj Iranske zaklade mučenika koja financijski pomaže rodbinu ubijenih boraca. "Branitelji hrama", termin koji se upotrebljava za iranske snage koje se bore na strani Bašara al Asada Iran tvrdi da se radi o dobrovoljcima koji su otišli u Sriji braniti shiitska svetišta. Službeni Teheran pomaže vojno i financijski Asadov režim. 

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Oko 1.000 iranskih boraca poginulo u sirijskom sukobu

Izvor: Beta, 22.Nov.2016

Oko hiljadu iranskih boraca poginulo je u sirijskom sukobu, saopštila je danas Organizacija iranskih boraca i mučenika, javila je agencija Tasnim."Više od 1.000 naših mučenika poginulo je u Siriji", izjavio je lider organizacije Muhamed Ali Šahidi Mahalati ali nije preciziriao u kom periodu su...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.