Avioni sa zarobljenicima poleteli sa aerodroma u Kijevu i Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni sa zarobljenicima poleteli sa aerodroma u Kijevu i Moskvi

Dva aviona sa ukrajinskim i ruskim zatvorenicima poletela su danas sa aerodroma u Kijevu i Moskvi u okviru razmene zarobljenika između dve zemlje.

Ukrajina i Rusija će danas razmeniti 70 zatvorenika, po 35 sa svake strane.

Izvori bliski ukrajinskoj vladi saopštili su Frans presu da se ukrajinski reditelj Oleg Sencov nalazi među zatvorenicima, kao i Volodomir Cemah, bivši vojnik proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, koji je ključni svedok u padu malezijskog aviona iznad Ukrajine 2014. godine.

Među zatvorenicima je i grupa od 24 mornara koje je Rusija uhapsila prošle godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KRAJ RAZMENE: Avioni sa po 35 zarobljenika sleteli u Moskvu i Kijev, Višinski i Sencov konačno kod kuće (VIDEO)

Izvor: Kurir, 07.Sep.2019

Dva aviona sa ukrajinskim i ruskim zatvorenicima sletela su danas na aerodrome u Kijevu, odnosno Moskvi, u okviru razmene zarobljenika između dve zemlje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.