Amerika zapretila Rusiji, sad Rusija preti Americi

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika zapretila Rusiji, sad Rusija preti Americi

Moskva -- Rusija je zapretila kontramerama protiv SAD u sporu o sporazumu o otvorenom nebu koji omogućuje izvođenje vojnih izviđačkih letova preko njihovih teritorija.

SAD su prethodno optužile Rusiju da ne poštuje taj sporazum i preti da će preduzeti određene mere protiv Moskve, što bi značilo zabranu ruskih vojnih letova preko američke teritorije, prenosi Rojters.

Ruske novinske agencije prenele su izjave zamenika šefa diplomatije Sergeja Rjabkova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je izrazio nezadovoljstvo Moskve zbog ponašanja Vašingtona prema tom sporazumu.

Najavio je i da će Moskva preduzeti mere protiv SAD kao odgovor na američke sankcije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija preti kontramerama zbog sporazuma o otvorenom nebu

Izvor: RTV Pink, 28.Sep.2017, 13:20

Rusija je zapretila kontramerama protiv Sjedinjenih Američkih Država u sporu o sporazumu o otvorenom nebu koji ovim zemljama omogućuje izvođenje vojnih izviđačkih letova preko njihovih teirotirja.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.