Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 13:41

Žreb za Ligu Evrope: Mančester Junajtedu bi moglo da bude čupavo

Projektovani parovi četvrtfinala i polufinala

Posle žreba za Lige šampiona, danas je u Nionu obaveljen i žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evrope.

Poput Lige šampiona, i završnica Lige Evrope će se igrati po drugačijem sistemu u odnosu na prethodne sezone. Utakmice četvrtfinala, polufinala i finala će se igrati u nekoliko nemačkih gradova. Naravno, bez prisustva publike. Meč za trofej će biti odigran u Kelnu. Ni u žrebu za Ligu Evrope nismo imali definisan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spisak učesnika četvrtfinala jer nisu završeni dvomeči osmine finala, a neki nisu bili čak ni počeli. Zato je na žrebanju pravljena projekcija parova u kojem će pobednici određenih duela imati svoje mesto u kosturu takmičenja.

Podsetimo se prvo rezultata prvih mečeva osmine finala: Bašakšehir - Kopenhagen 1:0, Olimpijakos - Vulverhempton 1:1, Glazgov Rendžers - Leverkuzen 1:3, Volfzburg - Šahrjor 1:2, Ajntraht - Bazel 0:3, LASK - Mančester Junajted 0:5. U dvobojima Inter - Hetafe i Sevilja - Roma nisu odigrane ni prve utakmice, pa će oni odirgati samo po jedan meč u osmini finala.

Najzvučnije ime u takmičenju je Mančester Junajted koji je u prvom meču u Austriji sve rešio oko plasmana u četvrtfinale, a tamo ga najverovatnije čeka Bašakšehir koji se nalazi pred osvajanjem titule u Turskoj. Ako prođe u polufinale, Junajted će najverovatnije igrati protiv pobednika duela između Šahtjora i Bazela koji su ostvarili gostujuće pobede u prvim mečevima osmine finala i najverocatnije će se sastati u četvrtfinalu.

U drugom delu kostura, Vulverhempton je favorit da izađe na megdan Sevilji ili Romi, a Leverkuzen čeka boljeg iz dvoboja Intera i Hetafea.

Parovi četvrtfinala:

Volfzburg / Šahtjor - Ajntraht Frankfurt / Bazel

LASK / Mančester Junajted - Bašakšehir / Kopenhagen

Inter / Hetafe - Glazgov Rendžers / Bajer Leverkuzen

Olimpijakos / Vulverhempton - Sevilja / Roma

Mečevi osmine finala se igraju 5. i 6. avgusta, a četvrtfinala u nemačkim gradovima Kelnu, Gelzenkirhenu, Duizburgu i Dizeldorfu su na programu 10. i 11. avgusta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.