Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 10:26

Za odbranu časti

Nakon eliminacije Barselone i Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona, Sevilja i Mančester Junajted su ostali jedini predstavnici španskog, odnosno engleskog fudbala u Evropi

Teško da bi ovogodišnja završnica Lige Evrope imala četiri ovako zvučna imena da korona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << virus nije nacionalne šampionate “odvojio” od međunarodne scene i dozvolio velikim timovima da se prvo osvrnu na , a tek onda se okrenu obavezama u Evropi. Novitet - važi samo ove sezone – da se nokaut faza igra na jedan meč bio je samo motiv više velikanima da okušaju sreću, je rim se kraći put do trofeja na međunarodnoj sceni verovatno neće otvarati u skorije vreme.

Stoga će Sevilja, čini se, protiv Mančester Junajteda imati dosta teži zadatak, nego u prethodnim sezonama kada je osvajala Ligu Evrope, da odbrani nadimak “kraljice B produkcije”, koji je zavredela kao tim sa najviše titula (pet) prvaka slabijeg kontinentalnog takmičenja.

A ni put do polufinala za Andalužane nije bio nimalo lak. Prvo su morali da eliminišu Kluž, potom Romu, i na kraju Vulverhempton pre pet dana. Jedno je do sada bilo sigurno. Kad god bi se Rohiblankosi plasirali u četvrtfinale Lige Evrope, na kraju bi je i osvajali. Izgubili su samo jednu od poslednjih 25 eliminacionih rundi u ovom takmičenju, prošle sezone protiv Slavije iz Praga, a neverovatan niz krenuo je još u avgustu 2013. godine protiv Mladosti iz Podgorice.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sezona Andalužana može se opisati jednom ravnom crtom, sa blagim padom početkom 2020. godine. Sevilja je pod Đulenom Lopetegijem dobila kontinuitet dobrih partija, iskusni stručnjak ne odstupa od čvrste, strpljive, ponekad i ziheraške igre, uz besprekornu defanzivu i mali broj postignutih golova.

Seviljin uspeh u velikoj meri ide i na račun sportskog direktora Mončija koji se nakon neuspešne epizode u Rimu vratio na Sančez Pishuan, ukazao poverenje španskom stručnjaku, a potom odradio još jedan majstorski prelazni rok, kakav sam on ume da režira. Lopetegi je sve to posložio, a epilog? Još jedna sezona u završnici evropskih takmičenja, a onda naredne i učešće u Ligi šampiona, nakon što su Rohiblankosi bili bodovno poravnati sa Atletikom u La Ligi.

No, koliko igranje na jedan meč, bez prilike za popravni, može da bude pogubno za favorite najbolje oslikavaju mečevi četvrtfinala Lige šampiona, pa i Junajtedov sa Kopenhagenom u prethodnoj rundi. Crveni đavoli su i pored činjenice da su izvukli, uz Bazel, objektivno najslabiji sastav, morali dobro da se pomuče i tek u produžetku izbore megdan sa Seviljom, što je u dobroj meri oslikalo i formu engleskog tima u finišu sezone koja je u blagom padu.

Junajted nema veliko iskustvo igranja u Ligi Evrope, ali je u ovoj deceniji oba puta uspeo da eliminiše španske timove u nokaut fazi ovog takmičenja – Bilbao 2012. godine u osmini finala i Seltu pre tri godine baš u ovoj rundi kada je otišao i korak dalje i osvojio trofej.

Lepršavog fudbala teško da ćemo se nagledati, jer, ulog je prevelik. Osim što imaju priliku da se plasiraju u veliko finale i dugu, napornu sezonu krunišu evropskim trofejom, Sevilja i Junajted će se nakon eliminacije Barselone i Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona, kao jedini preostali predstavnici svojih zemalja u evropskim takmičenjima boriti i za odbranu časti španskog, odnosno engleskog fudbala. Polufinalistu, pa ni finalistu niko neće pamtiti. Računa se samo šampion.

SEVILJA – MANČESTER JUNAJTED, 21.00

Stadion: Rajn Energi (Keln)

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

SEVILJA: Bono – Navas, Kunde, Karlos, Regilon – Žordan, Fernando, Banega – Suso, El Nesiri, Okampos

MAN. JUNAJTED : Romero – Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Vilijams – Pogba, Matić, Fernandeš – Grinvud, Marsijal, Rašford

LIGA EVROPE - POLUFINALE

Nedelja

21.00: (3,00) Sevilja (3,10) Man. Junajted (2,50)

Ponedeljak

21.00: (1,75) Inter (3,60) Šahtjor (4,90)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.