Za njega nema sreće u Mančester junajtedu

Izvor: Mondo, 04.Mar.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za njega nema sreće u Mančester junajtedu

Ofanzivac "crvenih đavola" stigao je kao veliko pojačanje, ali njegova epizoda na Old Trafordu postaje sve gora i gora.

Pre 13 meseci, prelazak Aleksisa Sančeza (30) iz Arsenala u Mančester junajted bio je nazvan transferom zime. Sada, uoči još jedne njegove pauze, stvari izgledaju drastično drugačije.

Ne tako davno, nekadašnji ofanzivac Udinezea i Barselone bio je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najboljih igrača Premijer lige i zbog toga je u Junajtedu dobio godišnju platu od čak 14 miliona funti (posle poreza!). Među "đavolima" bio je dočekan velikim očekivanjima, posle foto-finiša trke Junajteda i Mančester sitija za njegov potpis.

Klub sa Old Traforda platio ga je "tobdžijama" 34 miliona evra i nadao se da će za taj novac veoma brzo dobiti njegove asistencije, golove i sve što ga je činilo liderom Arsenala u dugom periodu.

Međutim, ispostavilo se da se dogodilo skoro sve suprotno, jer je Čileanac do danas odigrao 41 utakmicu za "crvene đavole" i postigao samo pet golova, uz devet asistencija.

Malo, premalo!

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

U drugom delu prošle sezone bio je zdrav, ali je na samo tri ligaške utakmice imao konkretan doprinos. Dao je gol Hadersfildu, Svonsiju (uz asistenciju) i namestio je dva gola u pobedi protiv Mančester sitija 3:2, posle velikog preokreta.

Stiglo je leto, nervozan početak nove sezone i rastanak sa Žozeom Murinjom, u kojem je Sančez optužen da se i pre Portugalčevog odlaska kladio sa saigračima u novac da će "Posebni" dobiti otkaz. To je posle demantovao.

Potom je došao Ole Gunar Solskjer, a Sančez ga je dočekao povređen i zbog bola u butnom mišiću nije igrao čitavog decembra. U januaru se vratio na teren, dao gol Arsenalu u FA Kupu i činilo se da će konačno početi da "vraća" bar deo novca i strpljenja koje je uloženo u njega...

Međutim, sada se suočio sa još jednim problemom.

Foto: Martin Rickett/PA via AP/Tanjug

Sančez je u subotu zamenjen posle 52 minuta i to je ostalo primećeno jer je Junajted od tog trenutka zaigrao i počeo da "okreće" Sautempton. Dan kasnije, bio je podvrgnut ispitivanjima, na kojima je utvrđeno da je povredio medijalni ligament kolena i da će zbog toga morati da odsustvuje oko dva meseca.

To znači da Solskjer neće računati na njega do kraja aprila, pa ujedno dovodi u pitanje i nastup Čileanca do kraja sezone.

Prosto rečeno, Junajted će odigrati još minimum 11 utakmica, a Sančez će verovatno propustiti devet, počev od revanša osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u sredu, na "Parku prinčeva".

Zbirno, Sančez će propustiti bar tri meseca ove sezone, ako u to računamo i njegovu decembarsku pauzu.

Bez obzira na kvalitet njegovih igara, Sančezovo odsustvo teško će pasti Solskjeru, jer su već povređeni Antoni Marsijal, Džesi Lingard, Ander Erera i Nemanja Matić, a Pol Pogba je suspendovan za meč protiv Pari Sen Žermena...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.