Vidić se definitivno oprostio od reprezentacije

Izvor: Politika, 25.Okt.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić se definitivno oprostio od reprezentacije

BEOGRAD – Kapiten fudbalera Mančester junajteda Nemanja Vidić saopštio je danas da se, „teška srca” definitivno povlači iz reprezentacije Srbije.

„Osnovna razlog za takvu odluku je što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima, a samim tim i u javnosti, kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kluba”, navodi se u Vidićevom saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Srpski fudbaler istakao je da ovim potezom želi da zaštiti reprezentaciju i sebe od „kuloarskih priča”, kao i da neće da to optereti naredne generacije igrača.

„Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao prethodnih 10 godina dok sam igrao za nacionalni tim”, naveo je Vidić.

On je dodao i da će sledeća generacija reprezentativaca znati da obraduje naciju, kao i da će svim srcem navijati za taj tim.

Vidić je za nacionalni tim debitovao 12. oktobra 2002. godine u Napulju protiv Italije (1:1). Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.

Odluku o povlačenju najavio je početkom meseca nakon poraza od Slovenije (1:0), koji je za Srbiju značio i kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Njemu je na tom meču u Mariboru golman domaćina Samir Handanović odbranio penal.

Tanjug

objavljeno: 24.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.