Vidić: Da smo manje bili povređeni...

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Da smo manje bili povređeni...

Bivši kapiten Mančester junajteda žali što nije mogao da bude bolji mentor dvojici aktuelnih štopera trofejnog kluba.

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand bili su stubovi odbrane u poslednjoj trofejnoj eri Mančester junajteda, pod vođstvom ser Aleksa Fergusona, a Fil Džons i Kris Smoling angažovani su kao njihovi naslednici, ali nisu ispunili očekivanja.

"Pored sebe nisu imali iskusnijeg igrača, da im pokaže koliko je važno razmišljati tokom igre. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Džons ima 24 godine i ako igra sa nekim od 34, taj fudbaler sigurno može da odigra pametnije i da mu da primer svojom zrelošću i iskustvom. Da bi mlad igrač napredovao, neko mora da gaohrabri i učini da se oseća komforno na terenu", rekao je Vidić na kursu za UEFA Pro licencu, u centru engleske fudbalske asocijacije.

Ferguson je počeo da sprema zamene Vidiću i Ferdinandu početkom ove decenije.Prvo je 2010. došao Smoling, a posle godinu i po i Džons.

Međutim, Vidić je u decembru 2011. pokidao prednji ukršteni ligament, dok su Ferdinanda u kontinuitetu mučila leđa, pa su dvojica mladih igrača prerano "gurnuta u vatru".

Legendarni srpski štoper naglasio je da nesigurnost proistekla iz grešaka može totalno da odnese samopouzdanje mladom igraču.

"Ako izgubiš veru u sebe i počneš da se pitaš da li treba da stojiš ovde, tamo ili tamo, onda je teško igrati. To je odmoglo i njima dvojici".

Vidić je završio karijeru januara 2016, a na Old Trafordu je bio od januara 2006. do leta 2014. Za Junajted je odigrao 300 utakmica i dao 21 gol, osvojivši pet titula prvaka Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prventvo i tri engleska Liga kupa.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.