Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 19:06

Vest Hem spreman za rat za Lingarda, ali su mu ruke vezane

U ugovoru o pozajmici nema otkupne klauzule

Kada je Vest Hem rešio da uzme Džesija Lingarda na pozajmicu od Mančester junajteda, nije ni slutio kakav će grumen zlata da dobije u ruke. Na određeno vreme.

Kada je Džesi Lingard odlazio nevoljno na pozajmicu sa Old Traforda u redove Čekićara, nije ni slutio kako će da oživi karijeru tamo gde „lete balončići“.

Kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester junajted rešio da pošalje Lingarda negde na pozajmicu, nije ni slutio da će posle tri meseca početi da se češe po glavi i da jedva čeka da mu se igrač, „do juče“ precrtan kao višak, vrati na Teatar snova.

A, statistika kaže: od dana kada je Džesi otišao u Vest Hem na zajam do kraja sezone, a bio je to 3. februar, nijedan igrač u Premijer ligi nije učestvovao u više golova do danas. Lingard je postigao šest, a „namestio“ četiri pogotka za Čekićare. I gura ih svim silama ka izlasku u Evropu.

Problem će nastati na kraju sezone. Engleski mediji navode danas citat neimenovanog člana uprave Vest Hema koji kaže da će se klub boriti svim silama da zadrži Lingarda. Da su spremni da urade sve što je potrebno. Jedini je problem što tu – ne mogu ništa.

Apsolutno sve je u rukama Mančester junajteda. Da ni Čekićari nisu bili baš najsigurniji, kada su uzimali Lingarda, da je to posao iz snova pokazuje činjenica da u ugovor o pozajmici nisu uvrstili klauzulu o otkupu. Tako da sada ne postoji fiksna suma za koju mogu da uzmu igrača i da vežu Junajtedu ruke. Naprotiv, ruke su vezane klubu iz Londona.

Samo jedan pokazatelj: od početka sezone do februara Džesi Lingard nije odigrao ni minut za Mančester junajted u Premijer ligi, već je skupio samo tri nastupa u dva kupa, bez statističkog učinka.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.