Van Persi u Mančester junajtedu!

Izvor: Mondo, 15.Avg.2012, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Persi u Mančester junajtedu!

Arsenal pristao da rivalskom klubu za 23 miliona funti proda svog kapitena i najboljeg strelca Premijer lige u minuloj sezoni.

Robin van Persi postaće prvi fudbaler u premijerligaškoj eri - od 1992. naovamo - koji je iz Arsenala prešao u Mančester junajted!

Vest o transferu objavljena je prvo na sajtu Junajteda, a potom su "tobdžije" potvrdile dogovor dva kluba.

Arsenal je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da će holandski napadač već u četvrtak biti na Old Trafordu, kako bi obavio lekarske preglede i dogovorio se oko svojih primanja.

Van Persi ima ugovor sa Arsenalom do leta 2013, ali je odmah po završetku Evropskog prvenstva poručio da neće produžiti saradnju sa klubom, koji je onda morao da ga proda, kako sledeće godine ne bi otišao besplatno.

Ipak, Arsenal je zainteresovanim klubovima stavio do znanja da je 20 miliona funti obeštećenje ispod kojeg neće ići.

Prve ponude, dobijene od Junajteda, Mančester sitija i Juventusa, nisu prelazile 15 miliona funti, da bi Aleks Ferguson samo nekoliko dana pre početka sezone odlučio da "povuče okidač".

Van Persi je prošle sezone bio u životnoj formi. Postigao je 30 golova i postao najbolji strelac Premijer lige, ispred budućeg saigrača Vejna Runija sa 27, a pri tom bio i među prvih 10 asistenata engleskog prvenstva.

Holanđanin je početkom avgusta napunio 29 godina i jasno je da će nekoliko godina koje provede u Junajtedu biti zenit njegove karijere.

Ono što ga je "oteralo" iz Arsenala su neuspesi u trci za trofejima, kojih je za osam sezona na Hajberiju i Emiratima osvojio samo dva - nezvanični Superkup Engleske (Čeriti šild) 2004. i FA kup 2005. godine.

Kao član Fajnorda iz Roterdama osvojio je Kup UEFA 2001/02.

Arsenal bi i bez Van Persija mogao da ima uspešnu sezonu, pošto je Venger ovog leta kupovao kao nikad u poslednjih nekoliko godina. U tabor crveno-belih stigli su Santi Kazorla iz Malage, Lukas Podolski iz Kelna i Olivije Žiru iz Monpeljea, za ukupno 38 miliona funti.

Iako je reč o igračima evropske klase, mediji i navijači sigurno će više pažnje obratiti na činjenicu da Arsenal svakog leta proda ponekog od lidera ekipe.

Pre Van Persija, za velike sume novca odlazili su Samir Nasri, Sesk Fabregas, Gael Kliši, Vilijam Galas, Kolo Ture, Emanuel Adebajor, Matju Flamini, Aleksandr Hleb, Tijeri Anri, Fredi Ljungberg, Ešli Kol...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.