Van Gal bez dlake na jeziku, Junajted ima zlog genija!

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2020, 17:09

Van Gal bez dlake na jeziku, Junajted ima "zlog genija"!

Ne, to nije Murinjo.

Dejvid Mojes nije uspeo da nastavi Fergusonovu dominaciju Ostrvom. Ser Ferguson se povukao 2013. godine, javno je podržao svog mlađeg škotskog kolegu, ali Mojes nije dugo potrajao.

Već maja 2014. godine na čelo kluba sa "Old Traforda" dolazi Luj van Gal.

Holandski stručnjak donosi i prvi trofej u post-Fergusonovoj eri, maja 2016-te osvaja FA kup, ali samo par sati kasnije dobija otkaz. Nasledio ga je Murinjo, holandski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ne krivi "Posebnog".

"Krivim Eda Vudvorda, direktora u Mančester Junajtedu, mnogo više nego Murinja. Po meni Vudvord je zli genije", izjavio je Van Gal za holandski podkast Een-tweetje met Yves.

Podsetimo se prošle godine Holanđanin je priznao da je odbio Totenhem u korist Junajteda, iako je imao sve razloge da preuzme "pevce".

"Totenhem je bio bolji tim od Junajteda koji je bio star tim, znao sam da ću morati korenito da ih izmenim. Da li je to bio pogrešan izbor? Moždam ali pratio sam srce. Radio sam u klubu broj jedan u Holandiji, Nemačkoj, Španiji i sada u Engleskoj. Imali su sedam igrača preko 30 godina. U prvoj godini smo se kvalifikovali za Ligu šampiona, da bi sezonu posle osvojili FA kup"

"Osvajanje FA kupa za vreme šestomesečnog progona od strane medija smatram jednim od najvećih dostignuća", izjavio je Van Gal za BBC prošle godine.

Rad Eda Vudvorda neretko dovode u pitanje i sami navijači, ali igrači kluba sa "Old Traforda". U moru promašenih transfera, dolazak Bruno Fernandeša predstavlja genijalni potez. Međutim za sada je više onih poteza koji su daleko od poteza genija.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.