Van Gal: Kako mi ide? Odlično!

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Gal: Kako mi ide? Odlično!

Holandski trener počeo je četvrti mesec rada u Mančester junajtedu, a novinari nisu zaboravili šta je rekao kada je počinjao...

Foto: AP/Jon Super

Sredinom jula, kada je sa Mundijala u Brazilu stigao na Old Traford, Luj van Gal zamolio je medije da njega i ekipu ne ocenjuju pre navršena tri meseca zajedničkog rada.

Taj period završio se u sredu i zato ne čudi što su pedantni engleski novinari na konferenciji uoči gostovanja Vest Bromvič Albionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (ponedeljak, 21.00) postavili holandskom stručnjaku jednostavno pitanje:

"Kako ocenjujete svoj dosadašnji rad u Mančester junajtedu?"

"Uvek mislim da sam radio odlično, tako da je to veoma lako pitanje. Hvala vam na njemu", uzvratio je Van Gal, kao da se kaje što je letos olako postavio kratak rok, umesto da sud o tome odloži, recimo, za kraj sezone!

Ipak, on nema dileme da Junajted pravi korake napred.

"Kako da odgovorim, a da ne kažete da sam arogantan? Za mene je normalna stvar da se krećem u pozitivnom pravcu. Imam veru u sebe i u igrače, ali mnogo je važnije to što igrači veruju meni. Ja ovo ne radim sam, nego zajedno sa igračima i stručnim štabom", objasnio je Van Gal.

Doskorašnji selektor Holandije kaže da su igrači shvatili njegovu fudbalsku filozofiju, ali da u njenoj primeni na terenu ima dosta prostora za poboljšanja.

"Mislim da nam je potreban bolji balans u timu, to sam rekao i posle pobede nad Evertonom. Ja ne tražim samo spektakularan, napadački fudbal, mada nije tajna da volim takve fudbalere. Moramo da znamo šta radimo i kada izgubimo loptu, moramo bolje da se branimo i da počnemo da rešavamo utakmice pre 90. minuta, kada nam se ukaže prilika za to".

Van Gal je dodao da pred duel sa VBA ima samo četvoricu igrača na listi povređenih (Evans, Valensija, Lingard, Mekner), mada nisu svi oporavljeni spremni da zaigraju od prvog minuta.

Junajted je sa dve vezane pobede uoči pauze "skočio" na četvrto mesto sa 11 bodova iz sedam mečeva.

Vodi Čelsi sa 19 bodova, a sa kolikom prednošću će "plavci" 26. oktobra doputovati na Old Traford, znaće se u ponedeljak uveče.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.