Junajted imao snage za poluvreme – Foden obojio Mančester u plavo

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 16:30

Junajted imao snage za poluvreme – Foden obojio Mančester u plavo

Fudbaleri Mančester sitija slavili su protiv Mančester junajteda posle preokreta u derbiju 27. kola Premijer lige rezultatom 3:1.

Dva tima su se nakon uspeha u FA kupu vratili obavezama u šampionatu gde je domaćin na "Ethadu" imao ulogu favorita u 100. meču na klupi Junajteda za Erika Ten Haga.

Od prvog minuta je bila jasna zamisao holandskog stručnjaka, čiji je tim čekao prilike iz kontra napada.

"Građani" su od starta bili bolji tim i skoro pa igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "viktorije" na polovini "crvenih đavola". Tako ofanzivan pristup ima i svojih slabosti, pa je tako u šestom minutu niotkuda Alehandro Garnaćo izbio iza poslednje linije odbrane domaćina, ali nije uspeo to da iskoristi.

Ta situacija je bila samo najava onoga što ćemo videti dva minuta kasnije, kada je Markus Rašford sjajnim golom doveo Junajted u prednost.

Posmatrao je Geret Sautgejt, selektor Engleske, ovaj duel sa tribina, a Rašford se potrudio da ima šta i da vidi postigavši gol sa poprilične distance pod prečku gola Edersona.

To je značilo da je tim Pepa Gvardiole po 12. put ove sezone bio u zaostatku, a više su imali (13) samo u sezoni 2019/20, kada nisu osvojili titulu.

Nije taj statistički podatak obeshrabrio Siti koji je nastavio da napada i niže šanse. Između stativa Junajteda je dominirao Andre Onana koji je dva puta dobio bitku protiv Fila Fodena.

Na drugoj strani Markus Rašford se mučio na gradi na postignutom golu, loše iskontrolisavši loptu u situaciju gde nikoga nije imao ispred sebe na putu ka golu Edersona.

Ipak, to nije bilo ništa za ono što će uraditi Haland pred sam odlazak na pauzu. Foden je jednu dugu loptu na drugu stativu vratio duž linije peterca nazad ka sredini, a ona je stigla do norveškog napadača koji iz neposredne blizine nije uspeo da zatrese praznu mrežu.

Junajted je na pauzu otišao sa prednošću iako je imao osam puta manje šuteva od protivnika i tek nešto više od 20 odsto poseda lopte u svojim nogama, a statistika se prelila na teren u drugom poluvremenu.

Već u 56. minutu Siti je stigao do izjednačenja preko Fila Fodena koji je postigao podjednako efektan pogodak kao Rašford, šutem iz daljine u suprotan ugao gola kamerunskog čuvara mreže.

Kao i posle prvog, meč je posle drugog pogotka još jednom ušao u nešto mirniju fazu.

Igralo se u naletima. Kada je sadržaja bilo onda ga nije manjkalo, ali kada je oskudevalo onda smo mogli da uživamo u vratolomijama Džonija Evansa dok protivnik vrši visok presing na njemu.

Tako se igralo nekih 20 minuta sve dok Garnaćo još jednom nije dobio loptu u prostor iza odbrane Sitija, ali je do lopte pre njega stigao Ederson. Brazilac je startovao u sopstvenom šesnaestercu, odneo loptu, ali i igrača. Arbitar Endru Medlji je posle konsultacija sa VAR sobom utvrdio da tu nema elemenata za penal.

Dva minuta kasnije, na drugom kraju terena se još jednom zatresla mreža. Foden i Alvares su odigrali dupli pas u protivničkom šesnaestercu za 11. gol u Premijer ligi Engleza ove sezone, odnosno 17. u svim takmičenjima što je njegov najbolji učinak u seniorskom fudbalu.

Do kraja je i Erling Haland uspeo da iskoristi grešku Sofjana Amrabata i upiše se u strelce, tako se iskupivši za prethodni veliki promašaj i postavivši konačan rezultat.

Premijer liga, 27. kolo:

Subota:

Brentford – Čelsi 2:2 (0:1)

Rasmusen 50, Visa 69 – Džekson 35, Disasi 83

Everton – Vest Hem 1:3 (0:0)

Beto 56 – Zuma 62, Souček 90+1, Alvares 90+6

Fulam – Brajton 3:0 (2:0)

Vilson 21, Rodrigo Munis 32, Traore 90+1

Njukasl – Vulverhempton 3:0 (2:0)

Isak 14, Gordon 33, Livramento 90+2

Notingem Forest – Liverpul 0:1 (0:0)

Njunjes 90+9

Totenhem – Kristal Palas 3:1 (0:0)

Verner 77, Romero 80, Son 88 – Eze 59

Luton – Aston Vila 2:3 (0:2)

Čong 66, Moris 72 – Votkins 24, 38, Dinj 89

Nedelja:

Barnli – Bornmut 0:2 (0:1)

Klajvert 13, Semenja 88

M. Siti – M. Junajted 3:1 (0:1)

Foden 56, 80, Haland 90+1 – Rašford 8

Ponedeljak:

21.00 Šefild j. – Arsenal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siti je gospodar Mančestera, "Đavoli" igrali fudbal osam minuta

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2024

​Fudbaleri Mančester Sitija su još jednom uspjeli da slave protiv svog gradskog rivala, Mančester Junajteda, a ovoga puta su na svom "Etihadu" bili bolji sa 3:1, čime su nastavili svoju trku za prvim mjestom u Premijer ligi gdje se trenutno nalazi Liverpul.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.