Tvrdoglavost je isto što i bezumlje - Van Galova utopija debelo košta Junajted

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvrdoglavost je isto što i bezumlje - Van Galova utopija debelo košta Junajted

Crveni đavoli blistaju u rombu, dok su sa tri pozadi suvi prosek...

Čitave sezone se vodi polemika oko odluke Luja Van Gala da pošto-poto implementira sistem sa tri štopera ili je bolje da kažemo da je Holanđanin oštro kritikovan zbog toga. Ostvrski mediji su nadaleko poznati po tome što od komarca prave ne magarca, već konja, ali u ovom slučaju imaju pravo.

Posle šokantne sezone koju je pulen Aleksa Fergusona, Dejvid Mojes, poklonio navijačima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester Junajteda, Luj Van Gal je dočekan kao spasilac tima sa Old Traforda. Naročito jer je sa podmlađenom i često kritikovanom selekcijom Holandije stigao nadomak finala Svetskog prvenstva u Brazilu.

Očekivanja su bila visoka, a kada je ekscentrični Holanđanin „odradio” drugi najskuplji prelazni rok u istoriji fudbala od kojeg se ne bi postideo ni Florentino Perez u najblistavijim danima, vrtoglavo su skočila pa je pritisak na novim Crvenim đavolima bio nestvaran. Di Marija, Blind, Falkao, Šo, Erera i Roho su koštali 204 miliona evra, te nije teško pretpostaviti da se od Junajteda očekivala, u najmanju ruku, borba za titulu.

Počelo je, da budemo blagi, užasno. Četiri utakmice, dva poraza, dve nerešene. MK Donsi su uništili Junajted u Liga kupu sa 4:0 i naneli mu verovatno najsramotniji poraz u bliskoj istoriji. Sanderlend i Barnli su izvukli po bod, dok je Svonsi osvojio nekada neosvojivi Old Traford. Činilo se da će ova sezona nekako biti još teža od prethodne.

Na svim utakmicama, Van Gal je igrao u formaciji 3-5-2, koja u fazi odbrane zapravo prelazi u 5-3-2, pa je bez krilnih napadača vrlo teško izvesti kontra-napad, koji je u Premijeršipu postao osnova za uspeh. Junajted je u formaciji sa tri štopera bio očajan ove sezone. Šest pobeda, pet nerešenih i tri poraza na 14 utakmica. Primoran je tada bio Holanđanin da nešto promeni.

Prebacio se na verziju 4-4-2 u rombu. Šta je bio rezultat? Pet utakmica, četiri pobede, svega jedan poraz. Probao je i sa 4-1-4-1 sa Blindom koji čuva leđa veznom redu, nije bilo baš tako uspešno - četiri utakmice, pobeda, dva remija i poraz. Samo jednom je isprobao 4-3-3, pobedio je Hal na toj utakmici rezultatom 3:0 uz posed lopte od 77 odsto! Rezultat je zaostatak od 12 bodova za vodećim Čelsijem, eliminacija iz Liga kupa posle jedne utakmice i sve to bez obaveza u evropskim takmičenjima, te su Crveni đavoli odmorni u odnosu na rivale.

Šta je posle svega zaključio strateg Junajteda? Pogodili ste. Vratio je svoj sistem i rešio da bude tvrdoglav. Ili bezuman. Kako god vam se više sviđa.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Falkaov agent: Voleo bih da je igrao kod Fergusona, na leto ide u jedan od sedam najboljih klubova (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2015, 15:57

Jedno se zna, to neće biti Real..Portugalski agent Žorž Mendeš izjavio je da će njegov štićenik Radamel Falkao na leto otići iz Mančester junajteda, ali i da se najverovatnije neće vratiti u Madrid kako bi zaigrao za Real...On je dodao da će novi Kolumbijčev klub biti jedan od sedam najboljih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.