Tužilaštvo: Ružnija i zlokobnija strana Gigsovog karaktera VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2022, 23:21

Tužilaštvo: Ružnija i zlokobnija strana Gigsovog karaktera VIDEO

Bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs namerno je glavom udario svoju bivšu devojku, navelo je tužilaštvo na suđenju koje je počelo u Mančesteru.

Gigs je optužen da je 1. novembra 2020. godine napao Kejt Grevil i naneo joj telesne povrede u njegovoj kući u Vorsliju, u Mančesteru. On je, takođe, optužen i za napad na njenu mlađu sestru Emu tokom istog incidenta.

Osim toga, 48-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gigs se suočava i sa optužbama za "kontrolisanje i prisilno ponašanje" protiv svoje bivše devojke u periodu od avgusta 2017. do novembra 2020. godine.

Gigs je odbacio sve optužbe.

Tužilac Piter Rajt rekao je da je odnos Gigsa i Grevil "bio isprekidan aktima nasilja i nestabilnosti" i da je njegov privatni život "uključivao zlostavljanje, kako fizičko tako i psihičko", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Otvarajući slučaj protiv Gigsa, Rajt je rekao da je ovo priča o "kontroli i prinudi" žene koja je mislila da je voljena i poštovana.

On je naveo da je Gigs "idealizovan" zbog veština na terenu, ali da iza zatvorenih vrata ima "mnogo ružniju i zlokobniju stranu svog karaktera". Rekao je poroti da će čuti da je u vezi bilo uspona i padova i da se Gigs viđao sa nekim drugom dok je bio u vezi sa Grevil.

"Na kraju, nakon godina turbulencije, kada joj je 'vaga pala sa očiju', shvatila je da treba da se skloni od njegovog uticaja", dodao je.

Rajt je istakao da je odluka o raskidu veze dovela do incidenta koji se dogodio 1. novembra 2020.

Opisujući dešavanja iz te večeri, tužilac je rekao da je Grevil rekla sestri da će ostaviti Gigsa pre nego što se vrati kući, ali da je on stigao pre toga i da je počela rasprava.

"Rasprava je došla do usijanja. Pokušao je da zgrabi njen telefon. Gurnuo je Grevil na pod i napravio joj modricu na ruci, bili su na podu kada se njena sestra Ema umešala u pokušaju da spreči dalje nasilje. Gigs je tada namerno udario Emu laktom u vilicu. On je zatim potpuno izgubio samokontrolu i namerno je glavom udario Kejt Grevil", rekao je Rajt.

Gigs je tada priznao da je izgubio kontrolu te večeri i da je glavom udario Grevil.

Poroti je rečeno da će svedoci, između ostalih, biti i bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson i bivši fudbaler tog kluba Gari Nevil.

Gigsov branilac Kris Dou rekao je da njegov klijent prihvata da je bilo "manjeg i slučajnog kontakta" tokom navodnog napada, "ali da se ni izbliza nije radilo o kriminalnom napadu".

On je dodao da je Gigs podsticao ambicije njegove tadašnje devojke i podržao njenu odluku da ode u inostranstvo da nastavi karijeru.

Dou je naveo da su se Gigs i Grevil "ponašali kao deca koja se svađaju" u svojoj vezi i da postoje "linije koje Gigs nikada ne bi prešao".

"Nijednom nije upotrebio protivzakonito nasilje protiv Grevil. Optužbe su zanosvane na izvrtanju, preuveličavanju i lažima", rekao je on.

Očekuje se da će suđenje trajati deset dana.

Sudija je upozorio porotnike da ne razgovaraju o slučaju sa drugima i da o njemu ne pišu na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.