TUŽNE VESTI SA OLD TRAFORDA: Preminuo legendarni kapiten Mančester Junajteda

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 18:14

TUŽNE VESTI SA OLD TRAFORDA: Preminuo legendarni kapiten Mančester Junajteda

Učestvovao u osvajanju trofeja.

Nekadašnji legendarni fudbaler Mančester Junajteda i kapiten Crvenih đavola Moris Seters preminuo je u 83. godini.

Seters je fudbalsku kariejru počeo u Eksiteru 1954, da bi godinu dana kasnije prešao u Vest Bromvič Albion u kojem je provoe narednih pet godina. Usledio je prelazak u Mančester za koji je igrao do 1965. na ukupno 194 utakmice. Dve godine je bio kapiten Crvenih đavola, a sa njima je osvojio 1963. FA kup, prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trofej Junajtedfa posle tragediej u Minhenu.

We are deeply saddened to learn of the passing of Maurice Setters.

Maurice played 194 times for United in the 1960s, winning the FA Cup in 1963 and captaining the team on a number of occasions.

We send our sincere condolences to those closest to him. Rest in peace, Maurice.

Manchester United (@ManUtd) November 23, 2020

Po odlasku iz Junajteda bio je član Stouka, Koventrija i Čarltona u kojem je i završio igračku karijeru 1970, da bi već 1971. u Dpnkasteru počeo karijeru kao menadžer i ostao na toj poziciji do 1974. Vodio je Šefild Venzdej jednu sezonu, a bio je pomoćnik u Roteramu i reprezentaciji Republike Irske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.