Svaki deseti za đavole

Izvor: RTS, 30.Maj.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki deseti za "đavole"

Ako ste se ikada pitali koji je najpopularniji klub na planeti, odgovor je Mančester Junajted. Na Old trafordu je juče objavljena procena da taj klub, širom planete, ima neverovatnih 659 miliona navijača, duplo više nego što se procenilo da je imao pre pet godina. To znači da svaka deseta osoba na planeti navija za Junajted.

Ni Barsa ni Real, ni Arsenal ni Čelsi, najpopularniji klub na planeti je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mančester Junajted. Ako je verovati rečima komercijalnog direktora kluba sa Old traforda, Ričarda Arnolda, "đavoli" imaju 659 miliona navijača širom sveta.

Iako se ne zna kako je došao do te brojke, Arnold je rekao da je broj navijača dupliran u poslednjih pet godina. Ako se u vidu ima činjenica da celokupna ljudska populacija iznosi oko sedam milijardi ljudi, onda ispada da skoro svaki deseti čovek na planeti navija za Junajted.

Koliko je Junajted popularan, pre svega u zemljama Azije, govori i poslednji podatak prodaje specijalno brenidiranih Hondinih motora sa logom Junajteda. Za samo dve nedelje isporuka od 10.000 motora je bila razgrabljena na Tajlandu.

Da li ovo dokazuje da svaki deseti stanovnih i navija za Junajted, teško, ali da su "đavoli" popularni širom sveta, u to nema sumnje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.